fabia 1.4MPi r 2000 oranžová kontrolka se rozsvítila

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Seš pako nebo co . Co se zde projednává ?
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Radši sleduj svátek námořnictva , ať víš , do čeho deš ......
samponek

#18 Příspěvek od samponek »

Kouknul jsem pod auto a asi objevil závadu, poslední díl výfuku je děravý, dál nekoukal, předpokládám, že na tom bude podobně.
dred

#19 Příspěvek od dred »

.. len tak ma napadlo.. skús pozrieť sústavu hadičiek na ovetranie kľukovej skrine a hadicu k posilovaču brzdy..
Mne sa tak rozsvietila kontrolka - síce na inom aute (Xsara) .. ale našiel som zlomené plastové "T"-čko medzi hadičkami.. zlepiť sa to nedalo, tak som to len pritiahol binderkou a tavnou lepiacou pištolou ogebril...kontrolka potom zhasla sama. Asi po polroku som to dal pri príležitosti kontroly pred STK vymeniť..
danhard

#20 Příspěvek od danhard »

Přelep tu kontrolku žvejkačkou :D

Mě to u Koktávky dělalo přerušený přihřívání termostatu.
Smazal jsem chyby a když se to ohřálo, tak chyba zase naskočila.
Dal jsem do konektoru k vyhřívání 27R/4W odpor a už to nezlobí, STK v pořádku :D
Jinak bych musel měnit celej termostat.
samponek

#21 Příspěvek od samponek »

Něco s čidlama mě taky napadlo, kde se ten termostat nachází ? Předpokládám někde nahoře na motoru a vedou do toho hadice.
Mechanicky je v pořádku, teplota motoru dobrá.
pocitujlasku

#22 Příspěvek od pocitujlasku »

Vseobecne kontrolka motoru znamena, ze nieco nefunguje spravne, ale da sa s tym jazdit. Mne to napr. ukazuje, ak dlho jazdim kratke trasy, staci mi ist nejakych 10-15km rychlejsie ako 80km/h a zhasne. Alebo to u mna tiez signalizuje vackovy snimac, ci ako sa to vola. Vtedy mi staci odpojit/zapojit konektor a zase je klud. Ale istota je diagnostika.
No vidis, a tak si sa bal
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Ach jo , v případě diagnostiky na fabia mpi je diagnostika hračkou pro tatínky .
matahari

#24 Příspěvek od matahari »

To vůbec šampónku nespravuj a ani ten výfuk neměň. Využij toho, že tě sleduje ta modrá Fábie. Pořádně před ní zahamuj, pokud ti fungují aspoň brzdy a pak do nich nacouvej. Vše půjde z jejich pojistky a zahojíš se na nich.
Eleman

#25 Příspěvek od Eleman »

samponek píše:Něco s čidlama mě taky napadlo, kde se ten termostat nachází ? Předpokládám někde nahoře na motoru a vedou do toho hadice.
Fabia I žádný vyhřejvání nemá. Závada čidla teploty v termostatu nerozsvítí MIL, ale projeví se na budíku teplety na palubce, většinou zůstane ručka ležet na levém dorazu.
Zajeď někomu, kdo má diagnostiku. Stačí i levná ELM327, ikdyž VAG je lepší.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
samponek

#26 Příspěvek od samponek »

Krabičku někde mám, jenom ji najít :D
Artaban001

#27 Příspěvek od Artaban001 »

Měl jsem to podobný na Saxu. Normálně jsem s tím jezdil. Podle známýho, co mi to auto servisoval to byla sporadická závada. Pokud jsem auto stopnul, odpojil baterii a přívodama k ní jsem křísnul o sebe, nějakej ten den to vydrželo nesvítit. Jen jednou se mi stalo, že to umělo i blikat, když jel motor na tři válce. Porucha byla opravena podobně: odpojením baterie a křísnutím vývodama o sebe a znovu připojením. Upozorňuji, že jsem zkratoval přívody od vozu k baterii, aby se vybily kondenzátory v ŘJ vozu, takže se jiskry nekonaly.
Eleman

#28 Příspěvek od Eleman »

U Fabie to takhle nefunguje. MIL při sporadické závadě zhasne cca po pátém nastartování. Nestačí jen nastartovat a zhasnout motor, ale je potřeba i něco ujet.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
EKKAR

#29 Příspěvek od EKKAR »

Eleman píše:
samponek píše:Něco s čidlama mě taky napadlo, kde se ten termostat nachází ? Předpokládám někde nahoře na motoru a vedou do toho hadice.
Fabia I žádný vyhřejvání nemá. Závada čidla teploty v termostatu nerozsvítí MIL, ale projeví se na budíku teplety na palubce, většinou zůstane ručka ležet na levém dorazu.
Zajeď někomu, kdo má diagnostiku. Stačí i levná ELM327, ikdyž VAG je lepší.
Průser je, že motor 1,4MPi je ještě stará dobrá "ohava", kterou už pro felinu s ŘJ a palubním počítačem vybavili dvojitým čidlem teploty motoru. Takže jedna polovina může vesele měřit a druhá zároveň kecat 3,14čoviny. Oprava se občas podaří několikerým vytažením a opětovným zastrčením příslušnýho konektoru, při kterým se proškrábne oxidová izolující vrstva.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Dekker

#30 Příspěvek od Dekker »

mě taky svítí vrtulníček/grylující se kuře :D ... Po zhasnutí někdy nesvítí třeba i 8 měsíců a tak nějak náhodně no. Dle dia je to prej slabá účinnost katalizátoru XD. Takže to může bejt stuďák, načatá lambda, vadný kaťák a nebo něco jiného , vyberte si :D
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“