fabia 1.4MPi r 2000 oranžová kontrolka se rozsvítila
Moderátor: Moderátoři
Mne sa tak rozsvietila kontrolka - síce na inom aute (Xsara) .. ale našiel som zlomené plastové "T"-čko medzi hadičkami.. zlepiť sa to nedalo, tak som to len pritiahol binderkou a tavnou lepiacou pištolou ogebril...kontrolka potom zhasla sama. Asi po polroku som to dal pri príležitosti kontroly pred STK vymeniť..
- pocitujlasku
Fabia I žádný vyhřejvání nemá. Závada čidla teploty v termostatu nerozsvítí MIL, ale projeví se na budíku teplety na palubce, většinou zůstane ručka ležet na levém dorazu.samponek píše:Něco s čidlama mě taky napadlo, kde se ten termostat nachází ? Předpokládám někde nahoře na motoru a vedou do toho hadice.
Mechanicky je v pořádku, teplota motoru dobrá.
Zajeď někomu, kdo má diagnostiku. Stačí i levná ELM327, ikdyž VAG je lepší.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Artaban001
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Průser je, že motor 1,4MPi je ještě stará dobrá "ohava", kterou už pro felinu s ŘJ a palubním počítačem vybavili dvojitým čidlem teploty motoru. Takže jedna polovina může vesele měřit a druhá zároveň kecat 3,14čoviny. Oprava se občas podaří několikerým vytažením a opětovným zastrčením příslušnýho konektoru, při kterým se proškrábne oxidová izolující vrstva.Eleman píše:Fabia I žádný vyhřejvání nemá. Závada čidla teploty v termostatu nerozsvítí MIL, ale projeví se na budíku teplety na palubce, většinou zůstane ručka ležet na levém dorazu.samponek píše:Něco s čidlama mě taky napadlo, kde se ten termostat nachází ? Předpokládám někde nahoře na motoru a vedou do toho hadice.
Mechanicky je v pořádku, teplota motoru dobrá.
Zajeď někomu, kdo má diagnostiku. Stačí i levná ELM327, ikdyž VAG je lepší.
A kutilmile - nelituju tě