Rada ohledně zapojení motoru z digestoře
Moderátor: Moderátoři
Rada ohledně zapojení motoru z digestoře
měl bych na Vás (pro někoho asi banální technickou). Ze starého odsavače par jsem si vymontoval motory (viz. obrázek níže) potřeboval bych prosím poradit od nějaké dobré duše jak zapojit přímo na 230V.
Jsem modelář a motory chci použít jako odsávání k stříkacímu boxu ale trošku mě zmátly kabely (viz. obrázek níže)... K digestoři byl připojen ještě regulátor rychlosti a isvětlení. Dalo by se připojit aby to bylo bezpečné?
Motory jsem objevil nedávno v garáži, když jsme měnili starou dig. za novou "říkal jsem si že se motory můžou hodit" bohužel mě nenapadlo nějaké značení...keemo píše:Kdyz uz jsi je kuchal, proc jsi se nepodival co je kam zapojene? Jeden z toho kvanta bude N zbytek budou odbocky vinuti pro zmenu otacek-L. Ale ktery je ktery....
A kutilmile - nelituju tě
Přesně jak píšeš, je to z Moryransom píše:Pravděpodobně je to z digestoře MORA. Ty jsou trojrychlostní.
Dlouho jsem se v ní doma nerejpal, ale mám za to, že přepínač rychlostí pouze připojuje fázi na jednu z odboček (bílá, šedá, černá). Modrý je nula.
Díky moc! Tak že tři fáze (tři rychlosti) to mě nenapadlo
Je to jen jednofázový = na 230V AC, ale ta JEDNA fáze se postupně přepíná nejdřív na konec vinutí a pak postupně na další odbočky - a druhej konec je trvale na N = na uzemněným přívodu !!!!!!
A kutilmile - nelituju tě