Kde sa berú tie šialené úroky u nebankoviek?
Moderátor: Moderátoři
tak samozřejmě, že záleží na aktuální inflaci a úrokové sazbě a na tom jak se hýbají ceny nemovitostíransom píše:Ta hypotéka je ve skutečnosti levnější, i když v součtu zaplatíš dvojnásobek.
Pokud jsou malé úrokové sazby a je větší inflace než 5% tak i ta půjčka na tu blbou pračku se pomalu vyplatí víc.
Jen jsem reagoval na to slovní spojení, které si může každej jedinec vysvětlit po svém a tudíž je to něco co dává extrémně velký prostor pro domněnky a ty pak musíš spoléhat v případě soudního sporu na to, že soudce bude více přikloněn tvému subjektivnímu názoru než protistraně. Samozřejmě čím bude vizuální pocit horší tím lépe. snáze se ospravedlní vrácení 5 míču při půjčce 3 míčů na 30 let než vrácení 50 000 při půjčce 30 000 na dva roky.
Možná se pletu, ale v tomdle ten zákon není šťastně napsán. Za mě by měl být více specifický aby nebyl tolik závislí na subjektivním pohledu. Stačí že je tu hromada zpráv/recenzí atd, které hrdě prohlašují za objektivní a přitom to tak rozhodně není a anikdy ani nebylo.
I ten soudce není objektivní jelikož musí jednat (nebo by měl) dle litery zákona
- pocitujlasku
- martinkopp
Háček je v tom "při řádném splácení". Ti internetoví kňouralové nad vysokými úroky vždy taktně zamlčí (chceš-li nepokrytě lžou) o tom, že nesplácí a naskakují jim tam pokuty a penále za nesplácení. A když se jich na to přímo zeptáš, uslyšíš něco ve smyslu "a z čeho pak mám zaplatit mobil..."pocitujlasku píše:kejki: u nas nemusia ani pocitat, na zmluve musi byt doslova uvedene: poziciavac si xxx eur, celkom zaplatis yyy eur (konecna suma so vsetkymi poplatkami, ktoru zaplati klient pri riadnom splacani).
- pocitujlasku
Mal som takeho kolegu, ktory sa snazil vsetko len oje..t a potom len nadaval, ze musi to, ci hento. Konkretny pripad: stavebne sporenie. Zobral si cez to medziuver a cely cas len nadaval, ze tam musi dokladovat blockami na co tie peniaze pouzil. Pritom pred podpisom vedel, ze je to jedna z podmienok. Alebo si nakupil na splatky a nadaval, ze musi zaplatit viac, ako si pozical.
Ked uz si potrebujem pozicat, tak to riesim cez banku (obcas maju dobre "akcie"), kde proste viem, ze zaplatim to, co je dohodnute a nie, ako u niektorych nebankoviek, kde dokonca moze prist o dom/byt (ano, videl som take pripady, kde pri par tisic eurovej pozicke rucis domom a pri omeskani splatok mozes prist doslova o strechu nad hlavou).
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
tak sem je vodpálkoval že 🤐 jako dostali zálohu šest litrů, na fraktůře nevidim ani slovo vo zaúčtování zálohy a teď si jejich blbej automaton vodvírá hubu, že mám platit eště 2,5 litru na mimořádnou fraktůru…tak esli si dělají prdel, nebo co, a kdy hodlají teda přeplatek vrátit nebo přeložit na zálohu do dalšího období…su zvědavé, co zejtra dojde za hemzy
ADD// hm takže jasné, červnová záloha se nepočítá pže ta je vlastně na červenec a ten zbytek taky ne, byť splatnost fraktůry je až na koncu červenca, takže hezky plať drbane
Při čtení článku https://www.denik.cz/z_domova/obcanska- ... 40816.html jsem si vzpomněl na zdejší vlákno. Úrok zohledňuje podnikatelské riziko, a když chcete půjčovat této sortě lidí...Novým trendem je dle poradců sociálně slabá mladá generace, která se nedostane do dluhů omylem, ale úmyslně v domnění, že pravidla obejdou. „Po škole si naberou půjčky rovnou se záměrem, že je splácet nebudou. Pořídí si luxusní byt, drahé dovolené. Pak vyhlásí osobní bankrot a myslí si, že budou splácet jen nízké částky měsíčně,“ popisuje oblíbenou praxi další zdejší poradkyně Monika Pilařová.
- pocitujlasku
No, dnes je moderne mysliet len na seba a "dnesny den" a nemysliet na to, co bude o mesiac, rok, kde vsade bude mat dopad moje aktualne rozhodnutie.