OWON B35T náhrada zdířky
Moderátor: Moderátoři
OWON B35T náhrada zdířky
tak nějak mám čas si dát dokupy věci. Dlouho jsem to neřešil.
Ale..
OWON B35T mám ho tak 7-8 let.
Teď jsem potřeboval opravdu přesně změřit přechoďáky.
Při zasunutých šňůrách mám na krátko 8Ohm. Při rozebrání s co nejlepším kraťasem mimo banánky jsem na 2Ohm. Pořád nejsem spokojen. Ale lepší než 8.
U COM mám vylomený ten středící plast. Jakýmy zdířkami by to šlo nahradit aby to nevypadalo zbastleně a aby to mělo top vodivost.
Jo, už nestojí co stával. Ale nechci nutně kupovat nový.
Poradí někdo prosím?
(deklarovaná přesnost je 2% + 3digit, takže na rozsahu 600Ω by měla být při zkratu odchylka do 0,3Ω).
Šňůry jsi zkoušel?
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jasný, já nejsem úplně lama. I když pro vás řeším třeba triviální věci. Dělám trošku v jinym oboru. Ale elektronika mně baví. Jen mám spoustu jiných aktivit. Tak nemůžu sedět stále u stolu a vzdělávat se.
To mi je jasný, že se to dá odečíst. Jenže když potřebuješ aby Ti pípal když propískáváš cesty na pcb a místo toho musíš koukat na displej, protože nepíská. Jo, ukazuje třeba pořád kolem 10Ohm. To je příklad a u toho už měřák nepíská, tak je to otravný.
BTW: nemá někdo zkušenost s DMM Testo 760-2? V práci Testo používám, ale na jiné veličiny. Tak jen jestli má smysl na něj koukat i když jsem včera koukal na HIOKY 4256. Uvidíme, až mi přijdou zítra zdířky pro banánky až to překládám jak se to bude chovat.
Od včerejška sedim u YT. Porovnávám. Ale našel jsem u Jiřího Bekra při porovnávání měření různých značek DMM zmínku o problému s měřenim R u Owonu. Sice tam má pozdější model. Ale mělo by to být v drahách na přepínači. No zkusim včetně výměny zdířek, protože se mi nelíbí že kontakty jsou z ohnutýho slabýho plíšku. A uvidíme. Pak půjde do garáže na orientační měření.