OWON B35T náhrada zdířky

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Matias

OWON B35T náhrada zdířky

#1 Příspěvek od Matias »

Ahoj kluci,
tak nějak mám čas si dát dokupy věci. Dlouho jsem to neřešil.
Ale..
OWON B35T mám ho tak 7-8 let.
Teď jsem potřeboval opravdu přesně změřit přechoďáky.
Při zasunutých šňůrách mám na krátko 8Ohm. Při rozebrání s co nejlepším kraťasem mimo banánky jsem na 2Ohm. Pořád nejsem spokojen. Ale lepší než 8.
U COM mám vylomený ten středící plast. Jakýmy zdířkami by to šlo nahradit aby to nevypadalo zbastleně a aby to mělo top vodivost.
Jo, už nestojí co stával. Ale nechci nutně kupovat nový.
Poradí někdo prosím?
Přílohy
20240807_152701.jpg
20240807_152701.jpg
20240807_152653.jpg
20240807_152653.jpg
fredis

#2 Příspěvek od fredis »

Pro opravdu přesné měření bys musel měřit čtyřvodičově. :wink: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
ransom

#3 Příspěvek od ransom »

Pokud zkratuješ zdířky spolehlivě ze zadní strany, a pořád ti to ukazuje 2Ω, chyba není ve zdířkách ale v elektronice, možná v přepínači.
(deklarovaná přesnost je 2% + 3digit, takže na rozsahu 600Ω by měla být při zkratu odchylka do 0,3Ω).
Šňůry jsi zkoušel?
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Matias

#4 Příspěvek od Matias »

Šňůry jsem zkoušel několikery.
Ty samé šňůry jsem dal do Voltcraft VC-521 a 0,2Ohm ve zkratu.
Takže šňůry jsem vyloučil.
Otevřel DMM a na DPS jsem spojil na krátko. A 2Ohm. nevím tedy jak to ukazovalo jako nové.
Jo, líbil by se mi Fluke. k tomu se asi časem dostanu.
hafca

#5 Příspěvek od hafca »

Měl jsem ten samý. Po čase začal kecat na ohmech, pak i na napětí. Nic jsem tam vadného nenašel a tak skončil v kontejneru.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
jenicek

#6 Příspěvek od jenicek »

Pokud potřebuješ měřit přesně přechoďáky v domácích podmínkách, udělej to ohmovou metodou a dopočítej. Pusť tam ze stabilizovanýho zdroje větší proud a změř přesně proud i napětí.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

A na nepresne meranie staci zmerat hodnotu, co to ukazuje pri skrate a nasledne od nameranej hodnoty odpocitat. Za predpokladu, ze je ta hodnota stabilna.
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Divím se, že na multimetrech není pro odpory kalibrace na nulu jako to bylo u každýho analogovýho měřáku. Digitál multimetrů mám několik a nemá to ani jeden. Ani se sebelepšíma fabrickejma měřícíma káblama jsem se při zkratu nikdy nedostal pod 0,4R.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Tlačítko Δ mají všechny co mám, považoval jsem to za naprostej základ. Dnad jen u nejlevnějších krámů bych ho nehledal. Značkový měřicí kabely co mám dají tak 0,15 Ω na pár v sérii. Ale už jsem dva páry musel vyhodit, protože se ukázaly značně nespolehlivý, jeden byl Keysight a druhej myslím Hirschmann, a to se k nim chovám dost šetrně.
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Co považuješ za levný krámy? Třeba GWI 541 za 3500,- co mi nedávno ukradli na montáži to neměl.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

No to bych nečekal. Asi mám štěstí, v autě vozím UT33A za pár stokorun a taky má relativní měření. Dokonce i UT10A co nosím skoro v kapse. Doma mám Flukáče, Metex i prastarej HC-81. Všechny to mají. Jen u DT-830 co jsem chvíli měl, protože jsem jej našel to nebylo. Prostě to považuju za standard a základ multimetrů.
Matias

#12 Příspěvek od Matias »

2 RNBW:
Jasný, já nejsem úplně lama. I když pro vás řeším třeba triviální věci. Dělám trošku v jinym oboru. Ale elektronika mně baví. Jen mám spoustu jiných aktivit. Tak nemůžu sedět stále u stolu a vzdělávat se. :-)
To mi je jasný, že se to dá odečíst. Jenže když potřebuješ aby Ti pípal když propískáváš cesty na pcb a místo toho musíš koukat na displej, protože nepíská. Jo, ukazuje třeba pořád kolem 10Ohm. To je příklad a u toho už měřák nepíská, tak je to otravný.

BTW: nemá někdo zkušenost s DMM Testo 760-2? V práci Testo používám, ale na jiné veličiny. Tak jen jestli má smysl na něj koukat i když jsem včera koukal na HIOKY 4256. Uvidíme, až mi přijdou zítra zdířky pro banánky až to překládám jak se to bude chovat.
Matias

#13 Příspěvek od Matias »

2 ransom:
Od včerejška sedim u YT. Porovnávám. Ale našel jsem u Jiřího Bekra při porovnávání měření různých značek DMM zmínku o problému s měřenim R u Owonu. Sice tam má pozdější model. Ale mělo by to být v drahách na přepínači. No zkusim včetně výměny zdířek, protože se mi nelíbí že kontakty jsou z ohnutýho slabýho plíšku. A uvidíme. Pak půjde do garáže na orientační měření.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od workhard »

Vyčisti důkladně přepínač a mázni ho nějakým olejem, když to necháš suchý, zoxiduje to a pak to měří kraviny.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
AdamVarga

#15 Příspěvek od AdamVarga »

Tak asi teda niesom jediný komu sa to zlomilo na presne tom istom mieste .

Tiez vlastník B35T+
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“