Rádiomagneťák JVC RC646
Moderátor: Moderátoři
Našel jsem taky nabíjecí NiMH C 3Ah. Ale ty už jsou skoro za dvojnásobek a přírůstek kapacity minimální.
Akorát stále to nabíjení. Asi by stačilo trvalý 0,05C, tedy 130-150mA ale nevím, jestli to nebude na vnitřní zdroj moc, nabíjení + spotřeba rádiomagneťáku. Jenže pak by tam zase musela být Shottka na oddělení baterek, takže zase snížení napájení o 0,3V.
Možná bude nejlepší to nabíjet adaptérem zvenčí přes původní konektor 9V. Ale tý Shottky se stále nezbavím.
Ideální by bylo, kdyby ten konektor pro externí napájení 9V měl spínač a tím by se dalo přepínat nabíjení a provoz a bez Shottky. Musím na to kouknout.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jirko - podle toho, co píšeš výše, ani tudy cesta nevede. Budeš trvale "viset" na síti!Celeron píše:Majitelka požaduje napájení na baterky.
Akorát stále to nabíjení. Asi by stačilo trvalý 0,05C, tedy 130-150mA ale nevím, jestli to nebude na vnitřní zdroj moc, nabíjení + spotřeba rádiomagneťáku. ...
V tom případě by pak byl samozřejmě nejlepším (především ekonomickým) řešením síť. adaptér - ale ten jsi už v začátku vylučoval - chceš provoz bez "uvázání se k síti"
Předpokládám, že majitelka je staršího data narození - tedy "držgrešle".Celeron píše:Majitelka požaduje napájení na baterky. Původní je 6 ks malý C monočlánky, dva ve spodním patře, čtyři v horním. Takže 9V napájení. Dnes v primárech neunosný a těch 6 ks nabíjecích NiMh C článků stojí dost peněz. ...
Pokud se jí už dnes nezamlouvají "primárky" (především kvůli ceně), tak velmi rychle vystřízliví (když ji "natlačíš" na jakékoliv accu + nabíječka => docela velká investice) a ustoupí od požadavku: "nezávislá na síti".
Pořiď jí síť. adaptér (nejlépe transformátorový = za pár peněz) s tím, ať si zakoupí jednu sadu "primárek" a omezí hraní na ně na minimum (jen když půjde na kratší čas třeba na zahradu). Stejně si myslím, že ten rmgf. využívá především doma - a tam ji konektor síť. adaptéru (po zasunutí) automaticky baterky odpojí
Jo, myslel jsem AA v redukci, délka je stejná. Shottka na oddělení baterek tam asi být nemusí. Většina těhle magneťáků zastrčením síťové šňůry pomocným kontaktem odpojí baterky. Takže ten stačí přemostit odporem a diodou pro nabíjení. Snad trafo dává vyšší napětí. O jeho zatížení bych se tolik nebál, pokud je zdroj měkký, tak se sníží napětí z trafa a tím i dobíjecí proud.Celeron píše:Myslíš vytisknout na AA trubkovou redukci a vrazit je tam místo C? To by mělo v rámci dýlky obou typů článků a pružin držáku dát a vyšlo na 520 kaček baterky 2,7Ah.
Našel jsem taky nabíjecí NiMH C 3Ah. Ale ty už jsou skoro za dvojnásobek a přírůstek kapacity minimální.
Akorát stále to nabíjení. Asi by stačilo trvalý 0,05C, tedy 130-150mA ale nevím, jestli to nebude na vnitřní zdroj moc, nabíjení + spotřeba rádiomagneťáku. Jenže pak by tam zase musela být Shottka na oddělení baterek, takže zase snížení napájení o 0,3V.
Akorát si myslím, že to stejně skončí trvalým připojením k síti a pak přebíjením baterek. Takže by možná bylo lepší je nabíjet vedle, jak za starých časů, nebo přes ten konektor adaptéru.
Beru z5 ten adaptér - nečetl jsem "pořádně" zadávací příspěvěk (rmgf. má svůj síť. zdroj).kokun píše:Pořiď jí síť. adaptér ...
Mně tam tak-nějak "utkvěl ten "adaptér", který jsi už i v něm zmiňoval.
Ale z důvodů "ekonomie" bych ji stejně "tlačil" do toho (převážně) síťového provozu.
EDIT:
Souhlasrnbw píše:Vymen tu gumicku a nech si baterie vyriesi sama.