Pocínování nepřipadá kvůli proudům v úvahu, ono by to stejně moc nepomohlo a ani by to pořádně nešlo, ta kartáčovina vede teplo jak divá. Použití nějakýho 300-500W kopyta by spíš roztavilo izolaci kabelu.
Jak nacpat kartáčový lano do díry svorky?
Moderátor: Moderátoři
Jak nacpat kartáčový lano do díry svorky?
Pocínování nepřipadá kvůli proudům v úvahu, ono by to stejně moc nepomohlo a ani by to pořádně nešlo, ta kartáčovina vede teplo jak divá. Použití nějakýho 300-500W kopyta by spíš roztavilo izolaci kabelu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Možná bych to ještě vylepšil - POKUD TO TEDA PUDE - při odizolování naříznout izolaci v potřebný vzdálenosti od konce kabelu dokola a ten prsten izolace nesundávat celej, ale jen posunout ke konci - aby zůstal na konci lana a držel sevřený všecky drátky. Tam vodiče těsně vedle tý izolace stáhnout nějakým kusem holýho drátu, aby převzal tu svěrnou funkci toho prstýnku izolace - a ten pak stáhnout úplně pryč. Zůstane oholenej konec lana staženej do cůpku drátem a mělo by to jít zastrčit do toho konektorovýho bázmeku - s tím, že ten stahovací drát se po zastrčení konečku, když už jednotlivý drátky budou držet zastrčený v tom konektoru, může přeštípnout a dát pryč ... Podmínkou je, aby izolace šla z toho lana po celoobvodovým naříznutí stáhnout vcelku ...rnbw píše:Jeden drot si ucvakni, omotaj okolo lana pri izolacii a urob uzol. Potom to posun po lane az na koniec.
A kutilmile - nelituju tě
-
petrfilipi
Pak je ještě obyčejná s lepidlem a tu mají i v TME a cena není nijak strašná.
Já jsem toho motal asi kilometr na stínění nějakých bago kabelů pro 1MW měniče. Bez toho byly dráty z nějakého spešl stínění úplně všude. Nějaký zbytek bych asi i našel.
Jo, nakonec to tak zafungovalo. Ale ta kartáčovina dělá mnohem větší vějíře na malý obnažený dýlce, než klasický tlustodrátkový CYA. Takže jsem si pomohl kónickou frézou a udělal v konektoru větší náběh.vrky píše:Takhle jsi to nezkoušel?
Dík všem, co přispěli.
edit: překvapil mě ten univerzálprůměrovej lis na kabelový oka ve videu. Ten samej znám, ale na každý průměr oka má samostatnej lisovací půlhexagon. S tímhle hrotem jsem to nikdy neviděl.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tak pak je jedno zda to má v dutině a nebo ne. Byl to jen dotaz, jelikož občas je to věc, kterou montér podcení a pak se diví když je tam přechoďák a nebo to rovnou upadne jelikož šroubek ty drátky hezky užvejkáCeleron píše:Stejně jako u kolíků třífázových zástrček. V díře je v místě šroubků měděnej pásek 0,3 mm aby se tlak šroubků roznesl do větší plochy kartáčoviny.