To se myslím pleteš, skóre se kazí až když nesplácí (a nebo pozdě) povinné minimum, tzn. nedodrží smluvní podmínky. Samotné prošvihnutí bezúročného období negativní dopady nemá.robo píše:S tím bezúročným obdobím má spousta amíků problém, nezaplatí v termínu a nastane to co známe u nás, vysoký úrok a splácení. To už není ku prospěchu majitele kreditky a i score jde do prdele.
Kde sa berú tie šialené úroky u nebankoviek?
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
- martinkopp
Jako ono to využívání kreditky a ne debetky má i více výhod. V americe se prej dost kradou údaje a banky s tím počítají a jelikož ty peníze nejsou voje ale banky tak si to o to víc hlídá. Proto se doporučuje když někdo jede do ameriky tak zásadne si pořídit kreditku a platit tou. Pokud zaznamenáte nějakej podezřelej pohyb na kartě tak prostě bance řeknete, že jste to nebyly vy a došlo pravděpodobně ke zneužití a banka tu platbu prostě stornuje a nazdar (de jim to mnohem rychleji jelikož to jsou vlastně jejich peníze)
Jinak kolega třeba i u nás běžně platí kreditkou a využívá tak bonusy jako třeba cashback a podobně, vejplatu si posílá na nějakej rozumnej spořící (aktuálně se dají sehnat kolem 5%) a z toho pak splácí tu kreditku v bezúročném období takže na tom jen vydělává
- tomasjedno
Pokud se nepletu, tak při platbě kreditkou nedostává příjemce peníze hned, ale se zpožděním v řádu dnů, takže je tam na zablokování časový prostor.Dekker píše:Pokud zaznamenáte nějakej podezřelej pohyb na kartě tak prostě bance řeknete, že jste to nebyly vy a došlo pravděpodobně ke zneužití a banka tu platbu prostě stornuje a nazdar (de jim to mnohem rychleji jelikož to jsou vlastně jejich peníze)
Já takhle na úrocích a benefitech těžím 1000 měsíčně. Ne že by mě to vytrhlo, ale lepší než drátem do oka.Dekker píše:Jinak kolega třeba i u nás běžně platí kreditkou a využívá tak bonusy jako třeba cashback a podobně, vejplatu si posílá na nějakej rozumnej spořící (aktuálně se dají sehnat kolem 5%) a z toho pak splácí tu kreditku v bezúročném období takže na tom jen vydělává
todle netuším. nepoužívám kreditku .. zatímtomasjedno píše:Pokud se nepletu, tak při platbě kreditkou nedostává příjemce peníze hned, ale se zpožděním v řádu dnů, takže je tam na zablokování časový prostor.
jop to je pěkné, mám v plánu se na to nějak podívat a probrat to, stejně jako se podívat na to jak vychází třeba nákup něčeho na splátky a podobně. I tam se případně něco dá pokud jeden vychytá nějaké akce (třeba 0% navýšení atd, občas jsem to zahlédnul někde)tomasjedno píše:Já takhle na úrocích a benefitech těžím 1000 měsíčně. Ne že by mě to vytrhlo, ale lepší než drátem do oka.