Kde sa berú tie šialené úroky u nebankoviek?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tomasjedno

#46 Příspěvek od tomasjedno »

robo píše:S tím bezúročným obdobím má spousta amíků problém, nezaplatí v termínu a nastane to co známe u nás, vysoký úrok a splácení. To už není ku prospěchu majitele kreditky a i score jde do prdele.
To se myslím pleteš, skóre se kazí až když nesplácí (a nebo pozdě) povinné minimum, tzn. nedodrží smluvní podmínky. Samotné prošvihnutí bezúročného období negativní dopady nemá.
martinkopp

#47 Příspěvek od martinkopp »

Na čem jiném by ta firma vydělávala, pokud by penalizovala jediný svůj zdroj příjmů. :D Na poskytování bezúročných půjček těžko, to může nechat peníze v bance.
Dekker

#48 Příspěvek od Dekker »

a hlavně na to hleděj i banky s ohledem na případnou hypotéku. Pokud si takovej člověk nikdy nepůjčil tak mu v americe snad žádná banka nedá hypo. Todle se už u nějaké instituce prosáklo i k nám.

Jako ono to využívání kreditky a ne debetky má i více výhod. V americe se prej dost kradou údaje a banky s tím počítají a jelikož ty peníze nejsou voje ale banky tak si to o to víc hlídá. Proto se doporučuje když někdo jede do ameriky tak zásadne si pořídit kreditku a platit tou. Pokud zaznamenáte nějakej podezřelej pohyb na kartě tak prostě bance řeknete, že jste to nebyly vy a došlo pravděpodobně ke zneužití a banka tu platbu prostě stornuje a nazdar (de jim to mnohem rychleji jelikož to jsou vlastně jejich peníze)

Jinak kolega třeba i u nás běžně platí kreditkou a využívá tak bonusy jako třeba cashback a podobně, vejplatu si posílá na nějakej rozumnej spořící (aktuálně se dají sehnat kolem 5%) a z toho pak splácí tu kreditku v bezúročném období takže na tom jen vydělává
tomasjedno

#49 Příspěvek od tomasjedno »

Dekker píše:Pokud zaznamenáte nějakej podezřelej pohyb na kartě tak prostě bance řeknete, že jste to nebyly vy a došlo pravděpodobně ke zneužití a banka tu platbu prostě stornuje a nazdar (de jim to mnohem rychleji jelikož to jsou vlastně jejich peníze)
Pokud se nepletu, tak při platbě kreditkou nedostává příjemce peníze hned, ale se zpožděním v řádu dnů, takže je tam na zablokování časový prostor.
Dekker píše:Jinak kolega třeba i u nás běžně platí kreditkou a využívá tak bonusy jako třeba cashback a podobně, vejplatu si posílá na nějakej rozumnej spořící (aktuálně se dají sehnat kolem 5%) a z toho pak splácí tu kreditku v bezúročném období takže na tom jen vydělává
Já takhle na úrocích a benefitech těžím 1000 měsíčně. Ne že by mě to vytrhlo, ale lepší než drátem do oka.
Dekker

#50 Příspěvek od Dekker »

tomasjedno píše:Pokud se nepletu, tak při platbě kreditkou nedostává příjemce peníze hned, ale se zpožděním v řádu dnů, takže je tam na zablokování časový prostor.
todle netuším. nepoužívám kreditku .. zatím
tomasjedno píše:Já takhle na úrocích a benefitech těžím 1000 měsíčně. Ne že by mě to vytrhlo, ale lepší než drátem do oka.
jop to je pěkné, mám v plánu se na to nějak podívat a probrat to, stejně jako se podívat na to jak vychází třeba nákup něčeho na splátky a podobně. I tam se případně něco dá pokud jeden vychytá nějaké akce (třeba 0% navýšení atd, občas jsem to zahlédnul někde)
robo

#51 Příspěvek od robo »

bezúročný nákup rozložený do 10 splátek je fajn produkt. Nic tě to nestojí, 10 měsíců uteče jak voda a nevyklopíš celou částku na ráz.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“