Stará Nokia není vidět na PC

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
AZK401

#31 Příspěvek od AZK401 »

A nemáš jenom blbej kabel? Některý jsou jenom nabíjecí - zvlášť od starých telefonů ze šuplíku. Už jsem ze sebe taky tady udělal blba.
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

Kablov s tymto konektorom su dva druhy: USB-RS232 (FBus) pre starsie typy a nativny USB pre 6230 a novsie.

Pripoj samotny kabel k PC. Ak uvidis nejake zariadenie, tak je tam USB-RS232 prevodnik a teda nemas spravny kabel.
DedVseved

#33 Příspěvek od DedVseved »

Dotaz na kabel tu už byl na první straně.
Podle všeho by měla jít připojit paměťová karta, tak by se mohl pokusit to zkopírovat na ni a možná že tu přibydou další tři strany.
masar

#34 Příspěvek od masar »

starecd píše:masar:holt jsem blbý a neumím PC, tak je do mě i kameny...
Od toho tady nejsem.
Zvuk z pc při připojení kabelu USB znamená, že Správce zařízení zaznamenal změnu. Podívej se tedy do Správce zařízení:
Klikni pravým tlačítkem myši na Tento počítač (na ploše) a ze zobrazeného roletkového menu vyber Vlastnosti. Vyskočí okno a v něm na pravé straně klikni na Správce zařízení. Objeví se okno Správce zařízení.
Správce zařízení lze spustit také příkazem devmgmt.msc.
V okně Správce zařízení při každém zasunutí a vysunutí kabelu USB od telefonu dojde ke změně v zobrazeném seznamu zařízení. Tak snadno zjistíš, pod jakou položkou se telefon zobrazuje.
A jak už tu psal rnbw - po připojení kabelu k pc stiskni na telefonu postupně tlačítko Menu > Nastavení > Připojení > Datový kabel USB a vyzkoušej změnit režim kabelu/přenosu.
Třeba se ti poštěstí...
:wink:
starecd

#35 Příspěvek od starecd »

Prč tak složitě, mně se to zobrazí hned spouštění správcem.
masar

#36 Příspěvek od masar »

Proč? Pro jistotu, abychom na tom nevázli. Raději napiš, jako co se tvůj mobil hlásí a jaký vliv na to má výše popsaná změna režimu USB.
:wink:
pepik9

#37 Příspěvek od pepik9 »

Ta Nokie by měla mít Bluetooth.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“