S: 2mm zdířky

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

S: 2mm zdířky

#1 Příspěvek od RX-20 »

Pro školní projekt řeším problém 2mm zdířek. Musí být skutečně 2mm. Musí být v různých barvách a musí mít plast hranatý, čtvercový. A nakonec, potřebuju jich min. 25 tisíc, spíše asi 30 tisíc.
Z Číny lze získat takové, jako jsou na připojeném obrázku. Jsou s kulatým plastem, ne právě levné. Číňan odmítá vyrobit hranatý plast.

Současná situace: ve škole jsme se domluvili, že plastové čtverečky si vyrobíme lisováním kleštičkama. Kleštičky už máme a vyzkoušeli jsme vyrobit čtverečky s dírkou uprostřed. Nemáme ale ty kovové, asi mosazné trubičky s vnitřním průměrem přesně 2mm. Číňan používá mosazné, pozlacené trubičky. Nějaký nápad, kde koupit takové trubičky? Pro 30 tisíc kusů zdířek bude potřeba asi 600 metrů trubičky :D
Přílohy
2mm zdirka.jpg
2mm zdířky
2mm zdířky
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Ty dutinky jsou sekaný na automatu. Pokud je uděláš jen z trubiček a nebude pájecí dutina oddělená od kontaktní, tak ti při pájení vzlínavostí nateče pájka až do kontaktní dutiny.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jezevec »

Číňan prodává zdířky 2mm bez plastu, ale i s banánkem. Pokud chceš tak velké množství, třeba se s ním domluvíš na dodání jen těch trubiček.
dj_Paul

#4 Příspěvek od dj_Paul »

můžu se zeptat, proč je požadavek na čtvercový profil plastů?
Yarda1

#5 Příspěvek od Yarda1 »

Ne že by mi do toho něco bylo.
Školní projekt to mi připadá jako nějaký lepší bastl. Ale 25 tis. kusů to je spíš jako nějaká větší série čehosi.
Ze zvědavosti se zeptám, co to má být.
Jen tak cvičně jsem se koukal, existují banánky 2mm, tak by asi mělo existovat i něco do čeho by se ty banánky mohly strkat.
https://konektor-kabel.cz/terminaly-a-s ... ageindex=4

Ještě se mi vybavilo - jestli to má být na zkoušení čehosi, když jsem ještě pracoval, zkušební hlavici na míru nám vyrobila tahle firma:
https://www.technikpartner.cz/kontaktni-hroty/

A ještě něco: Pokud to nemá sloužit jen jako exponát do vitríny asi bude potřeba zabývat se různými zkouškami, "uvedení na trh", Prohlášení o shodě a tak.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
taz

#6 Příspěvek od taz »

jezevec píše:Číňan prodává zdířky 2mm bez plastu, ale i s banánkem. Pokud chceš tak velké množství, třeba se s ním domluvíš na dodání jen těch trubiček.
To jsou modelářské konektory, ke koupi v každém obchodě
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#7 Příspěvek od RX-20 »

banánky v takovém počtu nepotřebuju. Banánků bude stačit tak okolo 1000 kusů.
Stačí trubičky, případně třeba v délce 1m a nasekáme si je na kratší. Zapájení také zvládneme. Někteří studenti jsou docela šikovní.
K čemu to je: pro školní projekt.
fredis

#8 Příspěvek od fredis »

Jaký máš rozpočet? :wink: :lol:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

RX-20 píše: Stačí trubičky, případně třeba v délce 1m a nasekáme si je na kratší. Zapájení také zvládneme. Někteří studenti jsou docela šikovní.
Komu není rady, tomu není pomoci. Proč asi nejsou ty originální 2 mm zdířky z trubičky? Ideální je srát se s něčím, co se dá koupit za pár kaček kus. A přímo u výrobce to bude za zlomek tyhle ceny.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“