náhrada tiskárny Canon iP7250

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marshal

náhrada tiskárny Canon iP7250

#1 Příspěvek od marshal »

Zdravím, prosím o radu.

vrátil jsem se z nemocnice a nic není jak bylo. Mobil cykluje, chci něco vytisknout a tiskárna hlásí B200
Tato tiskárna je už třetí končící na SD.
S tiskárnou jsem byl spokojen (proto třetí) ale už mám pochybnosti o Canonu.
Mají i jiné tiskárny nepopulární chybu B200 anebo je to pouze u Canonu?
Poraďte jakou jinou tiskárnu vhodnou pro tisk fotek alespoň průměrné kvality.

Díval jsem se na nabídky ale pro kvalitní tisk je v nabídkách právě canon, navíc se skenerem, což nechci, skener mám.
Má možnost skenování negativů, což multifunkce nenabízí.

Máte pro řešení mé situace radu ? Moc bych ji ocenil, děkuji
(p.s. Mobil už jsem vyřešil)
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Měl jsem 10 let multifunkci Canon Pixma (číslo už nevím) a s tiskem a podáním barev naprostá spokojenost. Pak umřel procesor.
Teď mám 6 let Epson L386, bohužel je výrazně horší v podání barev oproti Canonu. Takže Epson nedoporučuji.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Kup do Canonu novu hlavu. Menil som v iP3600:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=95930
marshal

#4 Příspěvek od marshal »

ty dvě tiskárny co jsem měl předtím mě vyškolily natolik (včetně hlavy) že už se nesnažím jakkoli jim domlouvat. Poslední rada někde na fórech byla použít páté patro paneláku. Tak daleko nechci jít ale už ji nebudu ani otvírat a pošlu ji na SD
Problém je že mám zásobu orig inkoustů (orig proto že nezasychaly) a nevím co s nimi. Zkusím je nabídnout po stovce na aukru.
Ale díky za odpovědi..
marshal

#5 Příspěvek od marshal »

tak mírné zlepšení v rámci zákona ..

prohledal jsem net a náhradu na iP7250 jsem nenašel.
Nedalo mi to, našel jsem několik návodů jak opravit chybu B200, vyzkoušel jsem vše včetně vypni/zapni a najednou se tiskárna probudila. nevím ale který zásah byl ten pravý, vím pouze že chodí bez hlášení chyby B200 !!
Další problém je hlava. Netiskne azurová-vůbec. Tryska je průtočná, tak zbývá elektrika, ale kde: hlava anebo vozík. Kontakty jsou čisté. Sehnat schema hlavy je asi beznadějné.
Jestli je to hlava vyvstává otázka kde a jakou hlavu koupit. Zkušenost velí origo, ale ta cena !
Když ji koupím a nebude to ona tak je reklamace asi pasé... a mohu si ji dát za klobouk..
děkuji za rady.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hape »

Dosud jsem měl dvě tiskárny, obě multifunkce zn. Canon. První byla MP 780, druhá (současná) je MG 7150. S první i s tou současnou jsem spokojený. Nikdy se mi nestalo, že by mi zaschly inkousty. Do té MG 7150 kupuji už třetím rokem neoriginální inkousty (po cca 50 Kč/ks) a nemám s nimi žádný problém. I barevně celkem odpovídají originálním. Originální kupuji pouze černý pigmentový inkoust kterým se tiskne text. S neoriginálními jsem v tomto případě nebyl spokojený.
Až ta současná doslouží, bude moje volba opět inkoustovka (opět 6-ti inkoustová) ale tanková a nejspíš na formát A3. Jenže u Canonu není v této kombinaci moc na výběr, tak asi zvolím některou Epsonku.

EDIT:
Tiskovou hlavu koupíš ZDE.
Také jsem jí tam v r. 2019 do MG 7150 kupoval, protože jsem skrblil a nechával drahé originální inkoustové zásobníky vyprskat dočista dočista, až se spálila některá topná tělíska a hlava začala vynechávat. Takže jsem musel zaplatit 1 837 Kč za novou, ale vzhledem k ceně originálních inkoustů mi cena za hlavu nepřipadá zas tak strašná. Nakonec jsem před cca třemi lety začal kupovat levné neoriginální inkousty a neměním je až když už nemá hlava čím tisknout. Ta je zatím v pohodě.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ano, nikdy sa nesmie tlacit bez atramentu, alebo pri jeho zaschnuti. To je spalenie hlavy velmi pravdepodobne.

Hlava sa da kupit aj recyklovana z Ciny (eBay, AliExpress) - najlepsie od predajcu, ktory ich uz predal viac. Mne fungovala hned prva.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od workhard »

Mně hlava z Ali za 500 nefungovala. Celé jsem to sbalil, hodil na sběrák, pořídil laser a mám klid.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“