Sháním obvody na konstrukce periferií pro osmibity (II)
Moderátor: Moderátoři
82C931 mám rozpitvanou jen teoreticky, je k ní dokumentace, s hrami v DOSu funguje dobře, takže její shromažďování neberu jako zbytečnou práci. Na pokusy s MZ-800 čeká.
Součástkově minimalistické, což je u hardware do slotu v MZ-800 zásadní, rád bych navrhl desku, kam by se vešel ještě RTL8019AS vč. bižuterie. Kombinaci VGA+LAN nemají ani PCčkáři.judeware píše:Stačila malá relaxační chvilka hledání a ukázky chodu více obrazovek s MZ-800 jsou na světě. Sice ne na stránkách Bytefestu, nýbrž na root.cz (zřejmě iniciativa některého z tamějších "redaktorů"), což autenticitě neubírá...
[1] Detailnější, bez 4. obrazovky s teletextem
[2] Čtyři obrazovky a jeden osmibiťák
- RX-20
- Doporučuje se dohled moderátorů
- RX-20
- Doporučuje se dohled moderátorů
prosímtě, zapni si tvoji umělou inteligenci, než zase něco napíšešrnbw píše:Ziadny TC88400 od Toshiby neexistuje.
Zrovna dneska jsem je měl v ruce. Celou krabici s 52 kusy. Jsem ji zase přerovnal jinam.
To že něco neznáš, neznamená, že to neexistuje.
Našel jsem také AD390, 4-násobné DAC 12 bit s rozhraním pro mikroprocesory.
Celkem 5 kousků k dispozici.
K některým Sharpům existovala karta MZ-1M08, která funkci hlasového syntetizéru zastala sama, stačilo do ní nasypat data (viz foto).
Ten údajný TC88400 (nikde jsem o něm nic nenašel) částečně funkčně odpovídá hardwaru na MZ-1M08, ovšem vzhledem k řídkému výskytu tato deska lidi příliš nezajímá. Softwarového "kecala" má ovšem každý Sharpista.Obvod umí nahrávat zvukové hlášky z mikrofonu a pak je přehrávat do zesilovače a repro.
Japonský Sharp MZ-1500 a rozdíly proti Sharp MZ-700 a MZ-800
Replika voice karty
Sharp MZ-1M08 Voice Card