Jak připevnit obvody ke krabičce

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lukeB

Jak připevnit obvody ke krabičce

#1 Příspěvek od lukeB »

Tak mám nějakou plastovou krabici, takovou tu s těmi čely. A mám třeba 3 plošňáky různě mezi sebou dráty propojené a potřebuju je nějak zafixovat v té krabici. Jak to inteligentně udělat, co na to použít? Napadlo mě provrtat krabici i plošňáky (ty prototypovací desky mají v rozích už kulaté díry) a použít šrouby s matkama (2 matky kolem plošňáku a pod.). Nebo se to dělá v praxi nějak jinak?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Najdi si libovolnej e-krám s elektronickýma součástkama a v něm hledej pojem "distanční sloupky", určitě najdeš co potřebuješ. Jinak samozřejmě ta dlouhá závitová tyčka s dorazama z matek není špatná věc, ale univerzální lék to není. Lepší řešení je sice ta samá závitová tyč/dlouhej šroub, ale se vzdálenostma mezi deskama vytvořenýma navlíknutou přesně nakrácenou trubičkou, nebo třeba provrtanou plastikovou tyčkou (tyčkama) - a teprve na konci podložka-pérovka-matička ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Další možnost jsou ližiny na karty, pro inspiraci třeba takto vyhlížející.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

Taky se dají různé držáčky vytisknout na 3D tiskárně.
Jinak 3D tiskárna je pro bastlení výtečný pomocník.
samec

#5 Příspěvek od samec »

hot glue a viazacie pasky :brakelamp:
ZVUK2000

#6 Příspěvek od ZVUK2000 »

EKKAR píše:Najdi si libovolnej e-krám s elektronickýma součástkama a v něm hledej pojem "distanční sloupky", určitě najdeš co potřebuješ. Jinak samozřejmě ta dlouhá závitová tyčka s dorazama z matek není špatná věc, ale univerzální lék to není. Lepší řešení je sice ta samá závitová tyč/dlouhej šroub, ale se vzdálenostma mezi deskama vytvořenýma navlíknutou přesně nakrácenou trubičkou, nebo třeba provrtanou plastikovou tyčkou (tyčkama) - a teprve na konci podložka-pérovka-matička ...
ano distanční sloupky, ale už nepoužívám na šrouby. Používám zacvakavající distanční sloupky třeba Essentra.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Každá lepší í-šopa ti dá na výběr, já nikomu nepřikazuju, co konkrétně musí použít ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
PCmaniac99

#8 Příspěvek od PCmaniac99 »

pokud to není na síťové napětí tak jsem na tom jako samec.. tavka a vše drží a jde to přiměřenou silou urvat.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Teď aktuálně jsem si sbastlil "krabičku" na spínání přídavnejch halogenů v autě - tak, aby všecko vyhovělo technickým předpisům a nenarušila se původní kabeláž v autě. Posilový relé spolu s blokovacím obvodem, pojistka 15A v patici a soft-start pro 2ks žárovek H7 Night Breaker Laser s IRFZ-44 pro sichr našroubovaným na žebrovaným chladiči. To všecko se mi povidlo nabastlit do krabičky s přibližnýma rozměrama 12x8x5,5cm - a desku na kterou jsem všecko připájel jsem kvůli vibracím v autě jednak přišrouboval do krabičky na předlisovaný "komínky" na dně a ještě jsem ji "utěsnil" kusem ustřiženýho Mirelonu, aby nic uvnitř pokud možno nehrkalo ... Žádná tavpistole, žádná izolepa.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Nejhorší pro auto , nechat to kmitat v pěně . Zlatá tavka . Nic nesmí mít možnost nabrat kinetiku . Stejný jako balit rohy do bublinky ... paka
ZVUK2000

#11 Příspěvek od ZVUK2000 »

EKKAR píše:Každá lepší í-šopa ti dá na výběr, já nikomu nepřikazuju, co konkrétně musí použít ...
Já také nechci nikomu nic přikazovat. Jen jsem naspal že už nepoužívám metrické distančky kde krom sloupku potřebuješ šrouby, matky, podložky. Ale tyto viz foto.
Přílohy
20240905_054427[1].jpg
20240905_054427[1].jpg
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Já zas mám rád takový ty stavebnicový sloupky udělaný z 6-hranu, na jednom konci s dříkem, na druhým s dírou, obojí se závitem. Dají se nastavit na sebe a kde chceš je ukončíš šroubkem nebo matičkou.
ZVUK2000

#13 Příspěvek od ZVUK2000 »

EKKAR píše:Já zas mám rád takový ty stavebnicový sloupky udělaný z 6-hranu,

Tak ty už používám jen občas.
Přílohy
distančky.jpg
distančky.jpg
hajeklubos

#14 Příspěvek od hajeklubos »

Já jsem za poslední roky trochu 3D deformovanej. Pokud máš nějaké kamaráda s 3D tiskárnou a stačilo ti samosvorné uložení držené krabičkou, může ti vytisknout něco na principu hrábě viz obrázek. 4kusy. Vše je o místu, které máš na držák k dispozici.
Luboš
Přílohy
hrábě.png
hrábě.png
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“