Hybrid HEV nebo PHEV?

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#31 Příspěvek od Cust »

Hille, ono tam spíše bude jen 70 kW na elektromotoru. Pokud dáš plyn na podlahu nastartuje se automaticky i benzín s 99 kW. Tedy 169 kW máš k dispozici jako maximální výkon při 4500 ot/min. Je to přece jen auto jako kráva a 70 kW elektromotor ho svižně neuhýbe.
DedVseved

#32 Příspěvek od DedVseved »

Mimo město režim Sport a ve městě pouze na baterii, pokud to jde. Takhle bych to viděl jako ideál toho, co bydlí ve městě.
ransom

#33 Příspěvek od ransom »

Právě Outlandera PHEV jsem měl v merku, protože jezdím starým Outlanderem.
Čím víc jsem to studoval, tím víc mi docházelo, že tam je navíc buď elektrika nebo benál. Že chci buď auto na benzín bez nabíjení, nebo na baterky bez motoru. Tak jsem zůstal u benzínovýho otloukánka, kterýho mám rád.

Kdo tu nadáváte na čínský šunty: Co dnes kazí auta nejvíc, je inforainment a software. Protože se všecko přestěhovalo do něj. Na rovinu, tohle Číňani nekurví zdaleka tak jako slovutné koncerny. Enyaq třeba je skvělý auto co do pohonu a mechaniky, ale jeho uživatelé jsou na prášky právě ze zoufale nedotaženýho, nestabilního a otravnýho uživatelskýho rozhraní.
Dneska zrovna nám vyprávěl prodejce z jednoho veeelkého autosalonu v krajském městě, jak novým Kodiaqům tečou tlumiče, jak u nových VW odcházejí klimatizace, spojky i motory. Jak se jim kupující vrací nasraný. A jak to vypadá podobně i u konkurence. A vy nadáváte na Čínu...
Naposledy upravil(a) ransom dne 06 zář 2024, 20:33, celkem upraveno 1 x.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
tomasjedno

#34 Příspěvek od tomasjedno »

Cust píše:Hille, ono tam spíše bude jen 70 kW na elektromotoru.
Nikol spíše, ale rozhodně. Model 2019 celkem 224 hp (167 kW), z toho elektro 95 hp (71 kW).
Model 2024 celkem 248 hp (185 kW), z toho elektro 117 hp (87 kW).
K tomu rozjezdu - můžeš si zvolit jeden ze tří režimů: čistě elektro, seriový (spalovák dle potřeby dobíjí ale jede se na elektro), anebo paralelní (jede se na spalovák, elektromotor občas pomůže a baterka se pak zase dobije).
O jízdě na elektro s občasným připomáháním spalovákem se tam nic nepíše.
Cust

#35 Příspěvek od Cust »

Nevím, jel jsem s tím v roce 2019 (převáděčka), nevím jak to bylo nastaveno... Když jsem šel s plynem na podlahu, přidal se spalovák... 2020 jsem to koupil v čistém benzínu. Ale z důvodů jiných, uvedených výše.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“