Hybrid HEV nebo PHEV?
Moderátor: Moderátoři
Čím víc jsem to studoval, tím víc mi docházelo, že tam je navíc buď elektrika nebo benál. Že chci buď auto na benzín bez nabíjení, nebo na baterky bez motoru. Tak jsem zůstal u benzínovýho otloukánka, kterýho mám rád.
Kdo tu nadáváte na čínský šunty: Co dnes kazí auta nejvíc, je inforainment a software. Protože se všecko přestěhovalo do něj. Na rovinu, tohle Číňani nekurví zdaleka tak jako slovutné koncerny. Enyaq třeba je skvělý auto co do pohonu a mechaniky, ale jeho uživatelé jsou na prášky právě ze zoufale nedotaženýho, nestabilního a otravnýho uživatelskýho rozhraní.
Dneska zrovna nám vyprávěl prodejce z jednoho veeelkého autosalonu v krajském městě, jak novým Kodiaqům tečou tlumiče, jak u nových VW odcházejí klimatizace, spojky i motory. Jak se jim kupující vrací nasraný. A jak to vypadá podobně i u konkurence. A vy nadáváte na Čínu...
- tomasjedno
Nikol spíše, ale rozhodně. Model 2019 celkem 224 hp (167 kW), z toho elektro 95 hp (71 kW).Cust píše:Hille, ono tam spíše bude jen 70 kW na elektromotoru.
Model 2024 celkem 248 hp (185 kW), z toho elektro 117 hp (87 kW).
K tomu rozjezdu - můžeš si zvolit jeden ze tří režimů: čistě elektro, seriový (spalovák dle potřeby dobíjí ale jede se na elektro), anebo paralelní (jede se na spalovák, elektromotor občas pomůže a baterka se pak zase dobije).
O jízdě na elektro s občasným připomáháním spalovákem se tam nic nepíše.