Výpusť pračky, teče? (vyřešeno)

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kulikus
Kontaktovat uživatele:

Výpusť pračky, teče? (vyřešeno)

#1 Příspěvek od kulikus »

Provizorně jsem pustil starší pračku s hadicí výpusti položenou na podlaze. Zjistil jsem, že voda při napouštění rovnou výpustí odtéká a tudíž se buben nenapustí.
Je-li však hadice výpusti našroubovaná na sifon pod umyvadlem tj. v určité výšce, dosažená hladina vody v bubnu postačí k pokračování pracího programu.
Je volné odtékání hadicí výpusti běžná vlastnost praček? Nebo tam je nefunkční vypouštěcí solenoid?
Naposledy upravil(a) kulikus dne 08 zář 2024, 23:39, celkem upraveno 1 x.
dred

#2 Příspěvek od dred »

Práčka žiadny vypúšťací solenoid nemá... teda s takou som sa ani nestretol - možno novšie - no pochybujem... ale všade u tých starších bola v návode podmienka, že výpustné hadica musela byť v nejakej minimálnej stanovenej výške (väčšinou ohyb na úrovni vrchnej časti bubna, aby ho to pidičerpadielko dokázalo pretlačiť a aby nedochádzalo k samovolnému úniku vody z bubna "výcucom"...Tak že je to vlastnosť a nie chyba..
.. pokiaľ ide výpustná hadica "pod úrovňou bubna" , alebo tesne pod úrovňou hladinového spínača - voda z nej bude cez čerpadlo volne vytekať,
Tam nie je nejaké špeciál čerpadlo... len vrtula v komôrke.. okolo nej voda ujde..a práčka bude napúšťať do nemoty, keď pôjde hadica po podlahe.....
Naposledy upravil(a) dred dne 08 zář 2024, 18:59, celkem upraveno 1 x.
rudolf02

#3 Příspěvek od rudolf02 »

No, ty starší měly motorek, ale ten pomáhal vodu vypouštět. Konec hadice měl obvykle něco jako háček pro zachycení na okraj vany.
Nové jsem nezkoumal.
Jodr

#4 Příspěvek od Jodr »

No jo. Je to furt stejné. I když tam je čerpadlo, odtok je řešen ve spodní hraně bubnu a pokud máš hadici na zemi, no je z toho průtokáč 🥹 hadice by měla být napojena na sifon v úrovni horní hrany bubnu, zavěšenana na vaně nebo vyvedena do odtoku syfonu umyvadla nebo podle dispozic.
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
keemo

#5 Příspěvek od keemo »

Minimalne byval u nekterych pracek na zadni stene drzak kterym se dala urcit minimalni vyska ohebu hadice tak aby voda svevolne nevytekala.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Vidím to na neznalost problematiky "spojenýho nádobí". :lol: :lol: :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
pocitujlasku

#7 Příspěvek od pocitujlasku »

ano, dokonca to maju v navode uvedene, ze ta hadica musi byt v istej minimalnej vyske. Vzadu maju dokonca taky uchyt, kde by mala byt prichytena, aby voda nevytiekla. Je to aj preto, aby si vedel v pripade potreby vypustit vodu z nadrze aj nejak rozumne.
No vidis, a tak si sa bal
Hydrawerk

#8 Příspěvek od Hydrawerk »

dred píše:Práčka žiadny vypúšťací solenoid nemá...(...) ale všade u tých starších bola v návode podmienka, že výpustné hadica musela byť v nejakej minimálnej stanovenej výške (väčšinou ohyb na úrovni vrchnej časti bubna, aby ho to pidičerpadielko dokázalo pretlačiť a aby nedochádzalo k samovolnému úniku vody z bubna "výcucom"...Tak že je to vlastnosť a nie chyba..
Ano, mohu potvrdit u běžných praček pro domácnost.

U nějakých průmyslových praček může být kdovíco.
https://en.wikipedia.org/wiki/Washing_m ... i_1000.jpg
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Se tady svezu- nedávno jsme koupili novou pračku, Romo, přední plnění. Moje prala pelechy pro zvířata, tak mě pak řekla, ať mrknu na filtr. Já jej vysrouboval, a najednou vyteklo asi něco kolem litru vody. Je to normální?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Kvicala_r

#10 Příspěvek od Kvicala_r »

Jo to je normální. Tohle je nejnižší bod pračky a proto tam nějaký ten zůstatek vždy je...
Je dobře otevírat a chytnout si do nachystané hadry - nebo i plastová lopatka na smetí pomůže, ať toho neteče tolik..
Michal22

#11 Příspěvek od Michal22 »

Já tam hadru měl, ale trochu jsem podcenil její velikost 8O
Připadne mi, že v původní Whirpoll zůstávala jen trocha vody, kterou jsem chytil do běžné hadry na země.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Kvicala_r

#12 Příspěvek od Kvicala_r »

Je taky dobře si před tím sundat hadici z odpadu a co nejvíce (znamená v úrovni země) z ní vodu vylít. Jinak pravděpodobně i v hadici zůstane nemalé množství vody.
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

Záleží na provedení čerpadla a typu lopatek oběžného kola čerpadla. Těsnější typy se šavlema dokážou vzduchem vytlačit vodu skoro všecku. Romo Zerowatt vždy na konci posledního odstředění "krká" jak vytlačuje vzduchem vodu z čerpadla a hadice do pračkovýho sifónu umístěnýho cca ve výšcce horní hrany předních dvířek, to je tak 60 cm. Výš by to možná byl problém.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Artaban001

#14 Příspěvek od Artaban001 »

Každá lepší pračka má u filtru čerpadla šlaušek ze špuntem, kterým lze buben odvodnit třeba do nějaké nádoby, než se vyjme filtr. Kdo máte pračku na betonový, či dlážděný podlaze, která má odtokový kanál, hadičku ignorujte a vytáhnite filtr rovnou. Tlak vody vyhodí případný bordel ven. Některý modely vyžadují nalití půl litru čisté vody do bubnu kvůli Ecobalu.
Hydrawerk

#15 Příspěvek od Hydrawerk »

Michal22 píše:Se tady svezu- nedávno jsme koupili novou pračku, Romo, přední plnění.
Je to nějaké převlečené turecké Beko nebo Vestel, či snad čínský Haier?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“