Byl asi 1½ dne pod vodou. Zkusím ho propláchnout čistou vodou, dám ho na sluníčko, potom ho přefouknu teplým vzduchem a uvidíme, jestli naběhne. Nic lepšího mě nenapadá a IPA momentálně nemám.
Po oplachu a vyfoukání to rozhodně nech ještě pořádně vysušit. Desku z mobilu, co byl plný vody, jsem půl dne koupal v IPA a pak přes noc sušil v troubě na nějakých 70°C. Dodnes funguje.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Měli jsme ho v práci u monitoru a někdy se pustil sport nebo zpravodajství, takže když nepřežije, tak se koupí nový. Na desce je vidět datum 27.10.2015. K monitorům a PC na stolech už hladina nestoupla.
Vykoupat, to samé dělám s televizí, zesilovači, se vším, potom na týden do garáže vysušit. Nejlíp všechno naházet do sudů s vodou na dvoře a současně vytahovat a dávat nazpět.
Všechno přežije, pokud to před vodou fungovalo a nebyla v tom elektrika dohromady s vodou.
Nic není potřeba vyměňovat, nejlíp ani nic nerozdělávat, jenom koupat.
Toto dostalo vyzerá aj všeličo iné než vodu -a aj v tej oplachovke čistej bude zrejme všeličo.. Keď už tak či nevykúpať to vo finále v destilke -alebo v niečom čo nezanecháva stopy -pre ďalšie korózié a oxidácie.. Tiež mám inak ale skúsenosť kedysi s mojou N-5110 a vodou z mestského vodovodu dobrú -akoby sa nič nestalo..
Poriadne vymyt teplou vodou so saponatom. Potom nechat vyschnut.
Vytahal som kopu veci z velkeho kontajnera - bolo to v zime, prsalo a snezilo. Z niektorych tiekla voda. Dal som to do vane, umyl a nechal vyschnut. Takmer vsetko fungovalo.
Děkuji za nabídku, ale jeden kolega už hlásil, že má nějakého Stronga, protože si letos pořídil novou TV na chalupu. Navíc ten vytopený zkusím někdy přes víkend zapnout a možná se chytne i on.