Vkládání zajímavých obrázků III

Tady si vyzkoušejte tvorbu témat a použití bbkódů, tagů, upload fotek

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
tomasjedno

#1366 Příspěvek od tomasjedno »

DukeNuke píše:V literatuře označena jako fiktivní.
Holt překladatel se někdy sekne, je to jen člověk.
DukeNuke

#1367 Příspěvek od DukeNuke »

:lol: Beru jako dobrý vtip. Fikce zas není úplně český slovo :lol:
Na druhou stranu, teď by mě fakt zajímalo, zda někdy někdo skutečně přesně definoval fiktivní firmu. Můžem se toho dobrat sami?
Takže - potřebuju krýt nějakou činnost. Za účelem krytí založím firmu. A potřebuju, aby mi tuto firmu nějaký objekt mého zájmu "sežral" - rozuměj uvěřil, že je pravá (skutečná, reálná, existující). Tak založím firmu se všemi náležitostmi. A mám varianty.
- to co popsal ekkar, mám všechny náležitosti, ale nekomunikuju, popřípadě se zpožděním. Pak i ekkar souhlasí, že je to fiktivní firma. Ale tu mi "objekt" asi "nesežere".
- tedy budu papírově ok. Takže komunikuju, mám papírové objednávky, faktury, papírový zisk (ze kterého platím reálné daně), případně papírové zaměstnance, takže iluze fungující firmy je papírově dokonalá. Mám už dobrou šanci, že mi to "objekt" "sežere". Otázka - jde o fiktivní firmu?
- a teď to obohatím tím, že začnu vyvíjet skutečnou činnost, tedy reálně obchoduju, reálně platím, případně i reálně vyrábím, či poskytuji služby. Šance na to, že mi to "objekt" "sežere" je vyšší, než v předchozím případě. Otázka - jde o fiktivní firmu?
Pro jistotu k bodu 2, než se někdo zeptá, jak chci zaplatit z papírového zisku skutečnou daň - jsem tajná služba s neomezenými prostředky a pohyby na skutečném účtu musí souhlasit s papírovými fakturami.
A mějme na paměti, že primárním cílem skutečné firmy je činnost za účelem zisku, tak primárním cílem této firmy je činnost vedoucí k zabezpečení krytí. A po splnění úkolu, či vyzrazení, skončí.
A ještě jak uvažuji já - pokud to zjednoduším jen na jednu osobu - jsem agent, jsem spojka. Abych mohl bez podezření předávat zprávy, nechám se zaměstnat u firmy rozvážející mléko, což mě umožňuje se bez problémů dostat k domům spolupracujících agentů a doručovat jim zprávy - rozvoz mléka mou skutečnou činnost kryje. Rozvoz mléka je tedy moje fiktivní zaměstnání, protože ve skutečnosti jsem agent. A nezáleží na tom, že to mléko opravdu rozvážím (mám reálné zákazníky, reálnou činnost).
p32

#1368 Příspěvek od p32 »

Jo, některým poškolákům je to nutné připomenout. :lol:
PotPalo

#1369 Příspěvek od PotPalo »

A čo takto cyklochodník vedúci cez stenu prístrešku autobusovej zastávky? (C) Petržalka
Přílohy
2.jpg
2.jpg
1.jpg
1.jpg
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
DedVseved

#1370 Příspěvek od DedVseved »

To už je jak v tvém vysněném Rusku.

Lada Niva za 1,3 milionu rublů https://www.youtube.com/shorts/onSyZG7oX8U
Celeron

#1371 Příspěvek od Celeron »

No co, od dob tanku T34 se toho moc nezměnilo. Tam se taky kvalty řadily kladivem. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#1372 Příspěvek od Lukas-Peca »

PotPalo: horší než ten přístřešek je ta značka před zastávkou. Podle ní je celá ulice cyklostezka a tím pádem na ní nemáš s autem, nedej Bože autobusem co dělat.

Ale to je stejné ve všech městech, politické zadání je řešit cykloagendu, tak se to dá dělat tomu nejblbějšímu člověku a pak to podle toho vypadá.
rnbw

#1373 Příspěvek od rnbw »

Mame dalsich 10 metrov cyklotrasy. Jednosmerna ulica s 2 jazdnymi pruhmi. V pravom konecna/zaciatocna zastavka trolejbusu, takze tam casto nieco stoji a auta chodia lavym pruhom. Hned za zastavkou su v lavom pruhu namalovane sikme ciary a v nich 10m cyklotrasy - v protismere!
DukeNuke

#1374 Příspěvek od DukeNuke »

Ono to bude všude podobné. Na tohle jsem narazil náhodou..
Přílohy
cyklokontis.png
cyklokontis.png
DukeNuke

#1375 Příspěvek od DukeNuke »

A i Ostrava umí:Cyklotrasa . Je to kraj razovity :-)
PotPalo

#1376 Příspěvek od PotPalo »

To je tak keď sa posúva vek odchodu do dôchodku. To sa potom projektantovi trasú ruky a namiesto rovnej čiary nakreslí vlnovku. :D
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
HF_Tech

#1377 Příspěvek od HF_Tech »

Na tom slovensku už dlouho kokoti obsazují pozice projektantů.
Perfektní příklad je přechod pro chodce Žilina ulice Hričovská x Prieložná a geniální příklad je příčný sklon dálnice kolem letiska Poprad.
To první je o level výše něž přechody přes dálnici ve Zbraslavi a u Ruzyně 8O
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1378 Příspěvek od Hubert_79 »

Přechody na Zbraslavi a v Ruzyni nejsou přes dálnici. Předmětné komunikace jsou silnicemi I. třídy. Což je poněkud rozdíl, leč pro laika to má směrově oddělné pásy, tak je to zkrátka dálnice. Není.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
samec

#1379 Příspěvek od samec »

Akože cyklo-chodník v KE :pako:

Nie, neni to perspektíva, on je naozaj takto zahnutý takmer v pravom uhle. Šírka cyklopruhov je presne na riadidla. Občas je v strede ešte stlp od električkových trolejov.
Hill
Administrátor

#1380 Příspěvek od Hill »

Čemu se ještě můžeme divit?
Jo, to až to někdo chytrý zlegalizuje v předpisu (je to levnější a vynese to víc na pokutách).
Tady to mají v dopravních předpisech - dva přímé pruhy, pohled je z odbočovacího, který končí v každé křižovatce. Za ní se parkuje až k odbočovacímu pruhu před další křižovatkou. Cyklostezka a chodník zůstávají vpravo.
Vedle odbočovacího je opět pruh pro podélné parkování, to modré vedle je cyklostezka (před 5 lety byla červená a nebyla jinak oddělená) a následuje chodník.
Ale pozor!
Odbočení z přímých pruhů se pokutuje, je pod kamerami, a z odbočovacího pruhu se odbočuje jak vpravo, tak i vlevo přes ty dva přímé pruhy!
A zvládají to tu, i když nejdou semafory. Vždycky na to koukám, jak samozřejmě to berou.
Zrovna, jako mimoúrovňové křižovatky jen tak namalované na silnici v jedné úrovni, pochopitelně opět řízené semafory.
Přitom jsme pořád v Evropě, i když už asi 64 km na západní polokouli...
Jojo, pořád se něčemu musíme divit, co že to jako nějaká chytrá hlava vymyslela.
Ale máte pravdu, tady to nějaké prachy stálo, zatím, co u nás se něco násilně vrazí tam, kde zbude i na spoustu kapes kolem.
Zamčeno

Zpět na „Na vyzkoušení“