Holt překladatel se někdy sekne, je to jen člověk.DukeNuke píše:V literatuře označena jako fiktivní.
Vkládání zajímavých obrázků III
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Na druhou stranu, teď by mě fakt zajímalo, zda někdy někdo skutečně přesně definoval fiktivní firmu. Můžem se toho dobrat sami?
Takže - potřebuju krýt nějakou činnost. Za účelem krytí založím firmu. A potřebuju, aby mi tuto firmu nějaký objekt mého zájmu "sežral" - rozuměj uvěřil, že je pravá (skutečná, reálná, existující). Tak založím firmu se všemi náležitostmi. A mám varianty.
- to co popsal ekkar, mám všechny náležitosti, ale nekomunikuju, popřípadě se zpožděním. Pak i ekkar souhlasí, že je to fiktivní firma. Ale tu mi "objekt" asi "nesežere".
- tedy budu papírově ok. Takže komunikuju, mám papírové objednávky, faktury, papírový zisk (ze kterého platím reálné daně), případně papírové zaměstnance, takže iluze fungující firmy je papírově dokonalá. Mám už dobrou šanci, že mi to "objekt" "sežere". Otázka - jde o fiktivní firmu?
- a teď to obohatím tím, že začnu vyvíjet skutečnou činnost, tedy reálně obchoduju, reálně platím, případně i reálně vyrábím, či poskytuji služby. Šance na to, že mi to "objekt" "sežere" je vyšší, než v předchozím případě. Otázka - jde o fiktivní firmu?
Pro jistotu k bodu 2, než se někdo zeptá, jak chci zaplatit z papírového zisku skutečnou daň - jsem tajná služba s neomezenými prostředky a pohyby na skutečném účtu musí souhlasit s papírovými fakturami.
A mějme na paměti, že primárním cílem skutečné firmy je činnost za účelem zisku, tak primárním cílem této firmy je činnost vedoucí k zabezpečení krytí. A po splnění úkolu, či vyzrazení, skončí.
A ještě jak uvažuji já - pokud to zjednoduším jen na jednu osobu - jsem agent, jsem spojka. Abych mohl bez podezření předávat zprávy, nechám se zaměstnat u firmy rozvážející mléko, což mě umožňuje se bez problémů dostat k domům spolupracujících agentů a doručovat jim zprávy - rozvoz mléka mou skutečnou činnost kryje. Rozvoz mléka je tedy moje fiktivní zaměstnání, protože ve skutečnosti jsem agent. A nezáleží na tom, že to mléko opravdu rozvážím (mám reálné zákazníky, reálnou činnost).
Lada Niva za 1,3 milionu rublů https://www.youtube.com/shorts/onSyZG7oX8U
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Ale to je stejné ve všech městech, politické zadání je řešit cykloagendu, tak se to dá dělat tomu nejblbějšímu člověku a pak to podle toho vypadá.
Nie, neni to perspektíva, on je naozaj takto zahnutý takmer v pravom uhle. Šírka cyklopruhov je presne na riadidla. Občas je v strede ešte stlp od električkových trolejov.
Jo, to až to někdo chytrý zlegalizuje v předpisu (je to levnější a vynese to víc na pokutách).
Tady to mají v dopravních předpisech - dva přímé pruhy, pohled je z odbočovacího, který končí v každé křižovatce. Za ní se parkuje až k odbočovacímu pruhu před další křižovatkou. Cyklostezka a chodník zůstávají vpravo.
Vedle odbočovacího je opět pruh pro podélné parkování, to modré vedle je cyklostezka (před 5 lety byla červená a nebyla jinak oddělená) a následuje chodník.
Ale pozor!
Odbočení z přímých pruhů se pokutuje, je pod kamerami, a z odbočovacího pruhu se odbočuje jak vpravo, tak i vlevo přes ty dva přímé pruhy!
A zvládají to tu, i když nejdou semafory. Vždycky na to koukám, jak samozřejmě to berou.
Zrovna, jako mimoúrovňové křižovatky jen tak namalované na silnici v jedné úrovni, pochopitelně opět řízené semafory.
Přitom jsme pořád v Evropě, i když už asi 64 km na západní polokouli...
Jojo, pořád se něčemu musíme divit, co že to jako nějaká chytrá hlava vymyslela.
Ale máte pravdu, tady to nějaké prachy stálo, zatím, co u nás se něco násilně vrazí tam, kde zbude i na spoustu kapes kolem.