Myčka Bosch SMI 59M05EU - labyrint
Moderátor: Moderátoři
Myčka Bosch SMI 59M05EU - labyrint
myčka se mi v průběhu mycího cyklu sama vypíná. Mám pocit, že je to v době, kdy má vypouštět vodu.
Sama se vypíná a za pět minut se zase zapne, něco tam vrčí (asi čerpadlo) a za chvilku se zase vypne. A tak je to pořád dokola.
Celou jsem jí rozebral a zkontroloval, trubky, čerpadlo jsou čistý, elektronika v cajku.
V labyrintu jsem ale objevil jedno místo, kde je nějaký "zařízení" (asi plovák nebo co to je), hejbe se tam dolu a nahoru nějakej váleček, je to ale dost zanešený nějakým bordelem.
Co to je za zařízení, k čemu to je?
Může ten bordel být příčinou špatné funkce myčky?
Děkuji za postřehy.
J.
Tentokrát jsem to ale nechal běžet co nejdéle to šlo a mělo to nějaký smysl a došel jsem až do bodu, kdy už se ta myčka začala vypínat asi po minutě, to bylo v závěrečném cyklu, asi deset minut před koncem, kdy nastalo pravděpodobně sušení.
Napadá mě teda, jestli by to nemohlo být topné těleso, pěkně zanešené vodním kamenem, které právě v důsledku toho kamene, potřebuje více proudu k tomu, aby ohřál vodu na stanovenou teplotu a tím dochází k přehřátí a k následnému vypínání tepelné pojistky.
Když mi to vypne, čekám tedy nějakou dobu (v průběhu mycího cyklu cca 5 min., nakonci při sušení už je to jenom asi minuta), a těsně před tím, než se to znovu samo nastartuje, zarachotěj vpravo dole v elektronice, relátka.
Může to být v tom tělese? Nestačilo by to třeba, do ohřáté myčky nalít litr octa nebo kyseliny citronové?
Nebo nějaké jiné nápady, řešení.
Děkuji za odpovědi.
J.
Když jí nechám, po zmáčknutí hlavního tlačítka, několik minut být, nenavolím žádný program, nic s ní nedělám, displej svítí - resp. bliká, za chvilku se vypne a nic nefunguje, za pět minut sama naskočí a toto se dokola opakuje.
Takže asi nějaký nadměrný odběr proudu na to nemá vliv.