Nestartují Windows 7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#31 Příspěvek od rnbw »

Ked to skoncilo tak, ako ukazuje fotka, tak to je blbe.
PotPalo

#32 Příspěvek od PotPalo »

Po zamrznutí a resete to zasa ide minútu, alebo už kratšie, alebo vôbec? Možno je iba zle nasadený chladič na procesore a ten sa prehreje. :pako:
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

Tu fotku výpisu z linuxu z data 2024-09-25, 18:08:37 jsem předhodil mnohem lepšímu ajťákovi než jsem já a dostalo se mi pro dvoraka doporučení aktualizovat BIOS mámoprkna.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
dvorak

#34 Příspěvek od dvorak »

PC po tvrdem restartu opět běží tu 1 minutu.
Ještě dotaz - jak aktualizovat BIOS, když nenastartuje - dělal jsem to normálně přes web.Díky.
matahari

#35 Příspěvek od matahari »

Výborný nápad, přehrávat BIOS na PC, který funguje jednu minutu.
masar

#36 Příspěvek od masar »

Předposledním krokem, který lze udělat, je postup podle této stránky.
Ještě lépe této (Podržte kombinaci kláves CTRL + ESC...).
:wink:
EKKAR

#37 Příspěvek od EKKAR »

dvorak píše:PC po tvrdem restartu opět běží tu 1 minutu.
Ještě dotaz - jak aktualizovat BIOS, když nenastartuje - dělal jsem to normálně přes web.Díky.
Ako kedy - nevidím tvoji desku, ale BIOS je v tvrdý paměti, bejvala to EPROMka, dneska spíš flash - a ta je často jen v patici, jde tak vyndat bez pájení a programátorem přečíst i znova přehrát. Bohužel podmínka je mít jinej poč k přečtení, stažení náhradního/novýho dumpu i přehrátí. Ale jde to. Sám nemajíc podobnou možnost u nikoho blízkýho jsem před X lety jel s deskou v krabici do Štatlu za Forbiddenem, protože byl jedinej, kdo mi dokázal o víkendu poskytnout možnost přehrát paměť s BIOSem.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
masar

#38 Příspěvek od masar »

To je ten poslední krok.
dvorak

#39 Příspěvek od dvorak »

Zkoušel jsem popsané, bohužel nic. Podržením kláves ctrl +esc požadovaná stránka nenaběhne, ani defaultní nastavení v BIOSU nepomohlo.
Že by přece jen ten zdroj ? Neuvedl jsem totiž, že při připojení PC do zásuvky dochází poměrně často (asi v 50%) k vypadnutí jističe příslušné zásuvky - ale to se projevuje již prakticky od začátku používání, spíš mám podezření na vadný jistič, jeden jsem již mimochodem v bytové skřínce nade dveřmi měnil.
masar

#40 Příspěvek od masar »

dvorak píše:Zkoušel jsem popsané, bohužel nic. Podržením kláves ctrl +esc požadovaná stránka nenaběhne, ani defaultní nastavení v BIOSU nepomohlo...
A jak ses do toho BIOSu dostal, když "nenastartuje". V těch tvých vyjádřeních se ztrácím.
CTRL+ESC zkoušels držet při vypnutém počítači?
dvorak

#41 Příspěvek od dvorak »

Počítač nastartuje, ale zamrzne po asi minutě, když startují W7 z HDD nebo něco jiného bootovatelného z CD , pokud je CD nastaveno jako první . Takže klávesnici F2 lze vyvolat i BIOS SETUP , reaguje i F8 a F12. Ale po zámrzu již vůbec nic. CTR+ESC jsem držel a pak teprve zapnul PC.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Hubert_79 »

A co se stane, když po startu vstoupíš do BIOSu a chvíli to v tom BIOSu necháš, třeba dvě tři minuty? Zamrzne to taky?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
masar

#43 Příspěvek od masar »

dvorak píše:CTR+ESC jsem držel a pak teprve zapnul PC.
Já tam nic o zapnutí PC nevidím:
Verify that the laptop is turned off and disconnects the AC adapter.
Press and hold the CTRL + ESC key on the keyboard.
Connect the AC adapter to the laptop.
Hold the CTRL + ESC key on the keyboard until keyboard backlight lights up (Release the CTRL + ESC key on the keyboard when keyboard backlight lights up.)
NOTE: Computers that do not have a backlit keyboard, observe the Caps lock key light instead.
rnbw

#44 Příspěvek od rnbw »

Aky laptop? :roll:
PotPalo

#45 Příspěvek od PotPalo »

Už bolo spomenuté, že:

BIOS Setup Utility nezamrzá - tam se lze bez problému dostat.

A hneď v prvom príspevku že je to desktop PC, nie notebook. Ale je možné že návod bude fungovať rovnako.

A tiež to môže spôsobovať pamäť. BIOSu stačí fakt máličko aby nabehol, ale pri spúšťaní O.S. to už potrebuje podstatne viac. Niekedy ich stačí vybrať, očistiť kontakty, osadiť naspäť a ešte s nimi pohýbať. Ale test pamätí už bol doporučený, tak neviem.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“