Nestartují Windows 7
Moderátor: Moderátoři
Ako kedy - nevidím tvoji desku, ale BIOS je v tvrdý paměti, bejvala to EPROMka, dneska spíš flash - a ta je často jen v patici, jde tak vyndat bez pájení a programátorem přečíst i znova přehrát. Bohužel podmínka je mít jinej poč k přečtení, stažení náhradního/novýho dumpu i přehrátí. Ale jde to. Sám nemajíc podobnou možnost u nikoho blízkýho jsem před X lety jel s deskou v krabici do Štatlu za Forbiddenem, protože byl jedinej, kdo mi dokázal o víkendu poskytnout možnost přehrát paměť s BIOSem.dvorak píše:PC po tvrdem restartu opět běží tu 1 minutu.
Ještě dotaz - jak aktualizovat BIOS, když nenastartuje - dělal jsem to normálně přes web.Díky.
A kutilmile - nelituju tě
Že by přece jen ten zdroj ? Neuvedl jsem totiž, že při připojení PC do zásuvky dochází poměrně často (asi v 50%) k vypadnutí jističe příslušné zásuvky - ale to se projevuje již prakticky od začátku používání, spíš mám podezření na vadný jistič, jeden jsem již mimochodem v bytové skřínce nade dveřmi měnil.
Já tam nic o zapnutí PC nevidím:dvorak píše:CTR+ESC jsem držel a pak teprve zapnul PC.
Verify that the laptop is turned off and disconnects the AC adapter.
Press and hold the CTRL + ESC key on the keyboard.
Connect the AC adapter to the laptop.
Hold the CTRL + ESC key on the keyboard until keyboard backlight lights up (Release the CTRL + ESC key on the keyboard when keyboard backlight lights up.)
NOTE: Computers that do not have a backlit keyboard, observe the Caps lock key light instead.
BIOS Setup Utility nezamrzá - tam se lze bez problému dostat.
A hneď v prvom príspevku že je to desktop PC, nie notebook. Ale je možné že návod bude fungovať rovnako.
A tiež to môže spôsobovať pamäť. BIOSu stačí fakt máličko aby nabehol, ale pri spúšťaní O.S. to už potrebuje podstatne viac. Niekedy ich stačí vybrať, očistiť kontakty, osadiť naspäť a ešte s nimi pohýbať. Ale test pamätí už bol doporučený, tak neviem.