Náhled fotek v Průzkumníku W7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Náhled fotek v Průzkumníku W7

#1 Příspěvek od Celeron »

Divná věc, pokud chci v Průzkumníku W7 náhledy fotek, tak když klapnu na ikonu miniatury vlevo, tak se mi tak v 70% případů nezobrazí vpravo velkej náhled. Je jedno, jakou příponu fotka má. Je jedno, jakou velikost mají ikony vlevo, či je jen textový seznam. Velikost fotky nemá vliv. Nepomůže znovuspuštění průzkumníka, často ani restart PC. Některý den to zobrazuje, jiný ne, nebo nahodile. Dokonce jsem měl stav, že v jednom spuštění Průzkumnika se náhledy zobrazovaly, v druhým spuštění ne. Na druhým PC s tím samým W7 a stejným nastavením žádnej problém. Náhledy dělá IrfanView. Zkusil jsem to převrátit na Mrkvosoftí MediaPlayer a stejný. Netušíte prosím někdo, co je příčinou?
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ruprecht

#2 Příspěvek od Ruprecht »

V průzkumníku (vlevo nahoře) - uspořádat - možnosti složky a hledání - karta zobrazení - odškrtnout "vždy zobrazit ikony, nikdy ne miniatury"
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Zkusil jsem, místo miniatur fotek vlevo to zobrazuje win ikonu hory a pod nima moře. A v pravým náhledovým okně je to samý. Problém je někde jinde.
Jirka

masar

#4 Příspěvek od masar »

S tvým problémem jsem se sice nesetkal, ale nejčastěji jde o problém s "poškozenou" asociací obrazových souborů a tedy i problém v registrech.
Další příčinou bývá uváděno zaplnění cache náhledů, takže se nemusí tvořit náhledy nové a zůstávají ty staré, což by spíš "pasovalo" na tvoje symptomy.
K vyčištění cache náhledů jsem ti postnul jeden "baťák"(zkoušel jsem), který si někam rozbal a spusť ho jako správce. Nakonec restartuj OS.
Jinak bych vyzkoušel čistou instalaci W7 na jiný oddíl disku pro porovnání, který pak můžeš s klidem smazat.
:wink:
Přílohy
Clear_Reset_Cache.zip
Rozbalit, pustit jako správce a restartovat OS.
(380 bajtů) Staženo 70 x
Valdano

#5 Příspěvek od Valdano »

Pokud máte Win 7 Professional tak zkuste spustit gpedit.msc a pohrát si s nastavením dvou položek "globálních zásad" průzkumníka zvýrazněných na přiloženém obrázku. Po provedení změny doporučuji Windows restartovat.
Přílohy
win7_zobrazovani_nahledu.png
win7_zobrazovani_nahledu.png
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Sakra, v tom PC jsou W7 Home SP1 s poslední aktualizací co byla a gpedit hledání nenašlo. :(
Nejde to nějak jinak?
Díky za snahu.
Jirka

Valdano

#7 Příspěvek od Valdano »

Gpedit se může hodit i do budoucna. Zkuste si ho do Windows 7 Home doplnit podle video návodu viz odkaz. Na YouTube je v popisu pod tím videem popis jak to udělat včetně příslušných odkazů.

How Install Group policy Editor Windows 7 Home
masar

#8 Příspěvek od masar »

Já používám pro instalaci gpedit.msc dva příkazy v příkazovém řádku (spustit jako správce):

Kód: Vybrat vše

FOR %F IN ("%SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~*.mum") DO ( DISM /Online /NoRestart /Add-Package:"%F" )

FOR %F IN ("%SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~*.mum") DO ( DISM /Online /NoRestart /Add-Package:"%F" )
Funguje pro W7 až W11.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Masare, ten

FOR %F IN ("%SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~*.mum") DO ( DISM /Online /NoRestart /Add-Package:"%F" )
mi píše "příkaz nebyl nyní očekáván"....

Valdano, podle toho návodu na YT mi to hlásí že systém nenašel uvedenou cestu. Vypadá to, že ty příkazy jsou pro anglickou verzi 64 bitů.

dism /online /norestart /add-package:C:\Windows\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~31bf3856ad364e35~amd64~en-US~6.1.7601.17514.mum
Já tam mám soubor pro 32 bitů a češtinu:

dism /online /norestart /add-package:C:\Windows\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~31bf3856ad364e35~x86~cs-CZ~6.1.7601.17514.mum 
A podobně to je v dalších. Myslíš, že když to všecko v BAT zedituju, tak to bude chodit? Abych se s tím nematlal, je to strašná pakárna a čert ví, jestli to bude mít kýžený efekt.
Díky
Jirka

Valdano

#10 Příspěvek od Valdano »

Celeron píše:Já tam mám soubor pro 32 bitů a češtinu:

dism /online /norestart /add-package:C:\Windows\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~31bf3856ad364e35~x86~cs-CZ~6.1.7601.17514.mum 
A podobně to je v dalších. Myslíš, že když to všecko v BAT zedituju, tak to bude chodit? Abych se s tím nematlal, je to strašná pakárna a čert ví, jestli to bude mít kýžený efekt.
Obávám se, že ne. Pro x86 tam bude zřejmě v tom názvu jiná část než to "31bf3856ad364e35", ale nevím co tam patří pro x86. Jak rozchodit gpedit na kombinaci Win7 HOME CZ 32-bit to opravdu nevím. Existuje sice neoficiální instalátor třetí strany s popisem jak dostat gpedit.msc do Win7 Home včetně 32-bitové verze, ale je to dost nejistá cesta a nevím jestli Vám to bude fungovat.

To je těžký. HOME edice jsou dost ořezané. Já nikdy nepoužil žádnou HOME edici ani na domácím ani na pracovním počítači a vždy jsem měl a mám jen PRO edice a poslední 32-bitovou verzi jsem měl XP a následující 7 a 11 už pouze 64-bit. Kvůli nejrůznějším problémům se prostě dle mého názoru nikdy nevyplatilo šetřit a používat HOME edice.

Pokud máte ve Win7 HOME aspoň regedit pro editaci registru tak zkuste úpravu jedné níže uvedené položky v registru, ale jestli to pomůže to nezaručuji.

Klíč:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
Položka: IconsOnly
zkusit změny hodnoty 0/1
0 = zobrazovat náhledy
1 = nezobrazovat náhledy

Po změně doporučuji restart Windows.

Při úpravách v registru hodně opatrně. Při nevhodném zásahu, se dají Windows i "skolit". Ono také není vyloučeno, že už nyní máte v systému částečně "narušený" registr, a to se pak Windows mohou chovat v různých ohledech nevyzpytatelně. Existují různé utility na opravy registru, ale 100% úspěch není nikdy zaručen. Někdy pomůže až nová čistá instalace.
masar

#11 Příspěvek od masar »

Celeron píše:Masare, ten

mi píše "příkaz nebyl nyní očekáván"....
Někdy se stane, že při kopírování/vkládání příkazu do příkazového řádku se zkopíruje nežádoucí znak (objekt), což jsem si také ověřil a pak to píše podobnou hlášku. Po zkopírování příkazu zkontroluj, že v něm nic "nepřebývá".
Tyto příkazy jsem převzal z tohoto odkazu, kde najdeš i jiná řešení problému.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“