Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MiraSt

#31 Příspěvek od MiraSt »

Začíná se objevovat zatopená technika. Mimojiné tohle. Zkusím to rozchodit.
Přílohy
Fotografie-2063 1.jpg
Fotografie-2063 1.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Rellik

#32 Příspěvek od Rellik »

MiraSt píše:Začíná se objevovat zatopená technika. Mimojiné tohle. Zkusím to rozchodit.
Podle prachu (nejen) na zdířkách to nebylo zatopené ani omylem...
vicious

#33 Příspěvek od vicious »

V tej vete bude kľúčové spojenie "mimo jiné. Inak po digitronoch je dopyt, tak, aj bez eventuálneho rozchodenia má ten merák hodnotu.
houmr

#34 Příspěvek od houmr »

A je to prach nebo zaschlé bláto?
judeware

#35 Příspěvek od judeware »

4.9. 2024, odpolední pošmourno...

MC600Q po prvotním očištění. Chybí tl. POWER, plexikryt, gumová podložka, přenoska se šrouby a konektory a hlavně zkosený přední panel ("hranol"). Z dolní dřevěné desky se odlupuje "laminopáska". Na stojánku chybí mech. zámek. Nebožák nebohej... :oops:
Přílohy
IMG_0273.JPG
IMG_0273.JPG
EKKAR

#36 Příspěvek od EKKAR »

To je tak na ND ....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
judeware

#37 Příspěvek od judeware »

Ve spolupráci s někým "od dřeva" bych ho rád rozchodil. :) Elektricky nevypadá beznadějně - po propojení pájecích bodů v místě chybějícího tl. POWER zelená LED "33" dvakrát zabliká a šlus, což by mělo jít odstranit snadno (jak je na tom řízení raménka a motoru samozřejmě nevím, to budou další případné kroky).
rnbw

#38 Příspěvek od rnbw »

Nie je rozpadnuty tanier?
lubos1961

#39 Příspěvek od lubos1961 »

judeware píše:Ve spolupráci s někým "od dřeva" bych ho rád rozchodil. :)
Pokud je talíř rovný tak ostatní věci jsou prkotiny. Až pojedeš na Moravu, tak ho vem, já ti ho vytuním. Přední zkosený hranolek bych slepil z pertinaxu, až se stříkne stříbřenkou, bude rovnocenný originálu, a elektricky poté bude na daleko vyšší úrovni než originálně nový.
Luboš
judeware

#40 Příspěvek od judeware »

V nějaké diskusi (zřejmě mimo EB) kdosi ukazoval vyrobenou náhražku té část panelu, kudy prochází tlačítka a skví se jejich popisy. Už jsem zapomněl, jestli to byl kov, nebo plast (3D tisk). Dokonce jsem někde viděl plastový bracket pro novovýrobu XTčkových karet VGA, styl Kiselev. Dnes je možné skoro všechno. 8-) Divil jsem se, že žádný Říman neodštípl obě šnůry (zato přenosku někdo vyrval festovně). Náhražkové talíře už se taky v debatách ukázaly (uvažuju aspoň o dvou, anžto gramofénů mám, včetně posledního, celých pět).

Letos už to na návštěvu okr. NJ zřejmě nevypadá, na hroby pojede klan beze mne (Protivanov, okr. PV). :oops:
lubos1961 píše:...a elektricky poté bude na daleko vyšší úrovni než originálně nový.
Máš na müsli to dobržďování pár mm, aby hrot nedosedal těsně za okrajem desky?

Talíř vypadá rovně a neviděl jsem ani žádné zadrhávání, šmajdání apod. Ale vzhledem k tomu, že si často nakládám nerealistické porce kutění, na stole přistane až v době vánoční dovolené (Bytefest má přednost).
judeware

#41 Příspěvek od judeware »

A ještě jedna nečekaná kuriozita (na neoficiálním místě za budovou OÚ mého aktuálního bydliště) - přijímač non DVB-S/S2 TELEKA SR150. Až na BA4422 vypadá stejně, jako Huth 136 Carat, či jeho dvojče Morgan's Tornado (viz má dlouhodobá poptávka) s osazením:

[Motorola]
MC14499P (řadič LED)
LSC84368P (Mask ROM µC MC6805)
NE592N ("obraz")

[Rohm]
BA4422AN ("zvuk")

[National Semi]
NMC93C56N (Microwire EEPROM)
CD4066BCN
LM340T5 (7805 P+) => takto "originálně" označovali stabilizátory jen v NSC
LM317T P+ => viz výše

[Telefunken]
U2829B (v přijímači Huth/Morgan bývá přebroušený)

[Sanyo (bez loga)]
LM7001 (viz výše)

[Matsushita]
AN7812R (4 vývody)
AN7824

tuner Mitsumi TSU2-E51P

Přijde mi to, jako u dnešních boxů DVB-T2 -> z fabriky leze univerzální polotovar, který se prodává pod různými značkami, lišící se jen předním plastem. :) Ale oproti dnešní čajně tento exemplář vychází materiálově (součástkově) docela OK, což?
Přílohy
IMG_0275.JPG
přední panel
přední panel
IMG_0274.JPG
nečištěná střeva
nečištěná střeva
Naposledy upravil(a) judeware dne 09 říj 2024, 22:17, celkem upraveno 2 x.
lubos1961

#42 Příspěvek od lubos1961 »

judeware píše:Máš na müsli to dobržďování pár mm, aby hrot nedosedal těsně za okrajem desky?
Na výběr je vícero možností.
Přílohy
uprava MC600Q verze 12.1.zip
(10.24 KiB) Staženo 113 x
Zámek ramínka.zip
(293.33 KiB) Staženo 114 x
judeware

#43 Příspěvek od judeware »

To elektrické řešení zámku je efektní, ovšem v mém kusu je poškozený ten pohyblivý plast. :oops: O těch úpravách jsem již četl, 8-) ale na pořadu dne to bude nejspíš až o vánočním volnu.
lubos1961

#44 Příspěvek od lubos1961 »

judeware píše:v mém kusu je poškozený ten pohyblivý plast.
Ale jo, vždyť jsem psal, že to ostatní jsou jen prkotiny. Ten poškozený plast je skoro u každého druhého kusu. Dá se vyrobit na na 3D tiskárně, já to raději řeším pevnějším drátovým napojením a hlavně je to už nafurt.
Však když se pozorně podíváš na foto, původně tam byl také pouze pahýlek.
Přílohy
zavřeno.jpg
zavřeno.jpg
otevřeno.jpg
otevřeno.jpg
rnbw

#45 Příspěvek od rnbw »

Pri kontajneroch som nasiel polozenu sklenu varnu konvicu Guzzanti GZ-201. Funguje, ale je poskodeny otvaraci mechanizmus.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“