Měření proudu s INA253A
Moderátor: Moderátoři
Ano, máte pravdu, země opravdu nebyly propojeny, ve skutečnosti ale jsou. Moje chyba při kreslení schématu. Původní schéma jsem nahradil opraveným.
O max. napětí na shuntu od GND jsem si v datasheetu nikde nevšiml, přečtu si ho znovu
Z jakého důvodu (důvodů) je deska čuňačina? V návrhu PCB moc zkušeností opravdu nemám, ale chci být lepší. Proto bych byl rád, kdybys mi upozornil na chyby či nedostatky, kterých jsem se při návrhu dopustil, popřípadě poslat odkaz na tu příručku od Analog Devices či jinou literaturu? Předem děkuji.[/img]
To je právě ten rozsah "common-mode" vstupních napětí. Je v rozmezí -6V až +90V. V tvém případě (schematu) je +24V. Potlačení vlivu změn tohoto napětí udává parametr CMR, který je typicky +/-125uA/V.bitak píše:...O max. napětí na shuntu od GND jsem si v datasheetu nikde nevšiml, přečtu si ho znovu...

Ale nepočítal jsem to.
V každém případě bych ho ze vzniku rušivého napětí na výstupu podezíral nejméně.
V každém případě by měla být dodržena ta základní topologie z datasheetu a rozvržení spojů tak, aby netvořily různé "antény" přijímající možné rušivé vyzařování a netvořily různé "smyčky".
Kapitola 11 datasheetu.
Je tam společná zem pro signál ad převodníku a další signály a Vref je také zamotáno mezi ostatní signály.bitak píše:Chybně jsem počítal bočník - 0,2R
Mohu ještě dotaz k návrhu PCB? Jeden z přispívajících uvedl, že můj návrh je čuňačina, ale už nenapsal proč. Je tam vidět něco, co je ne úplně korektně, popřípadě naprosto špatně?
Další problém je společná zem na Atmega pro ADC a další signály. Pokud IO nožičkami teče pár mA od dalších periférií, tak se to přičítá k měřenému napětí.