Katastr nemovitostí a drobná stavba
Moderátor: Moderátoři
Není to zanešené v katastru, na katastrální mapě je jenom pozemek.
Při koupi a převodu jsme byli na katastru ubezpečeni, že se to nemusí zakreslovat.
Když přišli vloni přeměřovat hranice pozemků, zakreslili jen pozemek a konstatovali, že bouda není napevno a tak se nezakresluje.
Pozemek je přímo ve městě, kousek od centra. Při úpravě daně z nemovitosti nám to zvedli z 8 na 10 Kč.
je to absurdné, nakoľko týždeň po EK už emisie môžu vyletieť atd..
Tiež žasnem nad tou kontrolou kotlov to je čosi neuveriteľné.
U nás práve schválili, že od roku 2025 budeme platiť výpalné (fixný poplatok) aj za vodu !!! Už len čakám, kedy zavedú fixný poplatok za cestu, kade dovážajú do obchodu potraviny-lebo to je v podstate to isté.... A ešte daň z komínov (emisná daň) no, nejak som sa rozpísal, ale teraz k téme:
Člen fóra "sr71" píše že dostal z katastra dopis....
Je na mieste dať otázku odkiaľ vedia, že ja mám na mojom pozemku nejakú šopu ??? No predsa zo satelitných snímkov, alebo dronu. Nie je náhodou takéto sledovanie v rozpore zo zákonom???
U nás sa to isté začína diať, známy musel obci zaplatiť spätne dane obci za
altánok, ale to ešte nemá vyriešené z titulu legálnosti drobnej stavby.
Ešte ma napadlo, čo tak zdaniť ovocné stromy ??? Ale aj k tomu príde....
Zkoušejí to na lidi, co se v tom prostě nevyznají. Ano, nejlepší je stavět viditelně bez základů, tj. na cihlách nebo ztraceném bednění na velkých dlaždicích apod. V každém případě platí jiné možnosti na svém nebo pronajatém pozemku a záleží také na tom, jak je zapsán v katastru.
- tomasjedno
A kutilmile - nelituju tě
Dnes jsem mluvil s pracovnicí katastru od které mě přišla výzva k zaměření chatky a bylo mi řečeno toto:EKKAR píše:Unimobuňka nebo maringotka, i když jsou posazený na nějakej sokl, nejsou stavba, ale dočasně umístěnej mobilní objekt. A to i když mají napojení na inženýrský sítě typu elektrika, odpad a vodovod
- stavba větší než 16m2 se nezaměřuje pokud není spojena se zemí (takže taková která lze teoreticky jeřábem nadzvednout), to je i můj případ
- ale stačí pokud je do stavby zavedena elektřina nebo voda tak taková stavba se již považuje za spojenou se zemí (to je taky můj případ, takže musím nechat zaměřit)
- vyptával jsem se i na to jak je to např. u pergol, stání na auta apod., a u takových staveb se posuzuje jak moc jsou uzavřeny/opláštěny, pokud je taková stavba převážně otevřená, tak se do katastru nezanáší
Udělej to jednoduše - napojení inženýrskejch sítí udělej na rozpojitelným "konektoru", elektriku normálně kabelovou samicí/samcem, vodu podobně hadicí s našroubovanýma rychlospojkama třeba jako dělá "Gardena" nebo X dalších výrobců zahradní techniky a doplňků, odpad jen měchovou hadicí zastrčenou do nějaký trubky odpovídajícího průměru upevněný v zemi - A CO TI MŮŽOU? Všecko máš "přenosný" a rozpojitelný "bez nástrojů", v ten moment ti můžou skákat na cara a kukat u toho ...sr71 píše:Dnes jsem mluvil s pracovnicí katastru od které mě přišla výzva k zaměření chatky a bylo mi řečeno toto:EKKAR píše:Unimobuňka nebo maringotka, i když jsou posazený na nějakej sokl, nejsou stavba, ale dočasně umístěnej mobilní objekt. A to i když mají napojení na inženýrský sítě typu elektrika, odpad a vodovod
...
- ale stačí pokud je do stavby zavedena elektřina nebo voda tak taková stavba se již považuje za spojenou se zemí (to je můj případ, takže musím nechat zaměřit)
...
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Dáš okolo 10 000 za zaměření sebemenší blbosti. Já budu potřeboval opravit plot k sousedovi, chci tam dát opěrnou zeď a samozřejmě je žádoucí, aby tato zeď vedla přesně po hranici pozemků. Takže jednak budu muset vysolit několik tisíc geodetovi, jednak budu muset sousedovi vysvětlit, proč je najednou plot o půl metru blíž k jeho baráku, pokud to tak ten geodet zaměří.Cust píše:A není jednodušší to zaměřit?
sr71: to, že to nějaká úřednice říkala, neznamená, že to jiná úřednice nebude posuzovat jinak, a už vůbec to neznamená, že to musí být pravda.