Vynechaný tisk *vyřešeno*
Moderátor: Moderátoři
Ale zdá se, že jsem našel příčinu. Vyndal jsem z kostky termistor, znovu ho upevnil a udělal jsem novou kalibraci teploty trysky. A výtisk už vypadá téměř dobře. K "dokonalosti" to snad dojde až dorazí nová tryska a heatbreak.
Dík všem za rady.
Prostě dej vytlačit 10cm drátu a změř jestli do tiskárny fakt zalezlo 10cm.
Pak můžeš zkusit vytisknout nějaké vytisky na test teploty. Vždy o 5°C víc a uvidíš, na kolika stupních to bude optimální.
Já rád tisknu toto https://www.thingiverse.com/thing:2729076
Ale netisknu celou věž, ale jen po jednom.
Taky změř průměr filamentu na více místech. Někdy bejvá kvalita pochybná. Nebo dej jinej od jinýho výrobce.
Dorazila tryska, heatbreak a nový termistor. Tak to zkompletuji, zkontroluji kalibraci os i extrudéru, zkusím teplotu a uvidím co to udělá.
- hajeklubos
Luboš
Zkusil jsem vše, heatbreak, trysku, jiný BMG extruder, posun Z a nic nezabralo. Po výměně extruderu mi ještě napadla ta nejmíň možná varianta a to motor. Měl jsem tam nízký NEMA 17. Zkusil jsem tam dát původní "velký" motor a je po problému. Tiskárna tiskne jako nová.
Na ose Z jsem měl 28N/cm a nestačilo to, musel jsem taky dát 50N/cm, jinak vypadávaly kroky při zavrtávání.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale asi kupím nový protože ten velký je přece jen o dost těžší. Uvidím jak se to bude dál chovat. Případně to zkusím nějak doladit na rychlostech ve sliceru.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!