WD BLUE SATA SSD 500GB

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od otakarv »

Já mám HP EliteBook 8570p. Na něm jsou z jedné strany vedle sebe dva USB2 porty a na druhé straně dva vedle sebe USB3 porty, takže jsem to zkoušel jak do těch USB2 tak i USB3.
PotPalo

#32 Příspěvek od PotPalo »

Ako som už písal (a aj ostatní), treba disk pripojiť do PC, a pozrieť v BIOSe ako sa disk hlási. Niekedy sa disku poškodí firmware a ten sa prepne do zvláštneho režimu. Vtedy sa nehlási svojím označením, ale úplne inak, napríklad SATAFIRM alebo SANDFORCE, a prípadne ukazuje nesprávnu kapacitu kde nieje nič uložené, tiež sa naň nedá zapisovať. Vtedy nemá cenu riešiť oddiely na disku, závada je inde. Firmware sa niekedy dá obnoviť, ale súbory čo boli na disku sa nenávratne stratia.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
xsc

#33 Příspěvek od xsc »

To zjevně potřeba není, jak je vidět z příspěvku, disk to namapovalo i s písmenkem. Celý problém bude jen v tom odběru, případně potřebě napájet redukci z externího zdroje.
kejki

#34 Příspěvek od kejki »

Tahle kabelová přechodka se prodává na temu za 65,-CZK. Hektar jich nefunguje hned. 12V se připojuje pro klasické disky. SSD stačí 5V. Jinými slovy je to drek.

Koupil jsem si krabičku na disk v ČR, aby mi pak zatracený algoritmus ukázal, za kolik jsou od Číňanů. Ale chybovost velká a často místo Al těla plast.
xsc

#35 Příspěvek od xsc »

Já mám redukci, která z těch 12V generuje 5V i 3,3V. Je původně určená pro velké disky, jen na USB neběží ani s malým.
ondraN

#36 Příspěvek od ondraN »

Já teda nějak nechápu, k čemu potom ten disk bude, když na tom NTB nejde připojit. Zkusil bych ještě nějaký malý USB boxík s USB3.0 a pokud ani potom ne, tak vyhodit. Jestli máte zájem, tak mohu klidně nějaký ten boxík poslat, mám jich několik plonkových a stoprocentně fungují.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od otakarv »

Takže problém s SSD diskem vyřešen a to díky užívateli ondraN který byl ochoten mi poskytnout USB box s USB3.0 zač mu i touto cestou nesmírně děkuji. Po jeho napojení na disk a připojení k notebooku se krátce rozsvítila na boxu červená kontrolka a vzápětí začala blikat modrá načež se na připojený vstup začal instalovat ovládací software a po kratičké chvilce se zobrazila složka disku.
Ve správci disků se již tento disk zobrazil, viz přílohy, předtím jsem jej tam neviděl. Disk vypadá být zformátovaný jenom nyní se chystám zrušit jednotlivé oddíly neboť ten Windows 11 se mi po připojení disku nezobrazí, zobrazí se pouze ten Bez názvu (E). Tak snad nic nepokazím, nemám s tím žádné zkušenosti. Ondra mi v soukromé zprávě vysvětlil postup tak to vyzkouším. Člověk se učí celý život tak jsem rád že se mohu naučit něčemu pro mě nového.
Přílohy
Bez názvu (E)-Vlastnosti.jpg
Bez názvu (E)-Vlastnosti.jpg
Windows 11-Vlastnosti.jpg
Windows 11-Vlastnosti.jpg
Správa počítače.PNG
Správa počítače.PNG
PotPalo

#38 Příspěvek od PotPalo »

Tak keď sú oddiely prázdne, tak by bolo ideálne všetky zmazať a urobiť jeden cez celý disk. Akurát ten oddiel na obnovenie z windowsu zas tak jednoducho zmazať nepôjde, bude na to treba nejaký soft.
matahari

#39 Příspěvek od matahari »

Na to stačí diskpart + delete partition override
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od otakarv »

Tak jsem se dnes odpoledne pustil do toho disku. Včera jsem trochu studoval po internetu a našel jsem program AOMEI Partition Assistant který by měl smazat Oddíl pro obnovení a Systémový oddíl EFI, tyto oddíly ve Správci disků smazat nejdou.
Způsobu jaký uvedl matahari se bojím což jsem se i dočetl na internetu že to je způsob pro znalé a já jsem v podstatě v tomto laik.
Když jsem ve Správci disků smazal oddíly Windows 11 a Bez názvu (E) tak jsem spustil program AOMEI Partition Assistant a podle pokynů jsem začal s mazáním zbývajících oddílů. Jenomže ony se stále zobrazovaly tak jsem skusil program přeinstalovat na Demo verzi. V ní už se daly použít všechny funkce ale i tak asi dělám někde chybu, neboť ty oddíly se stále zobrazují když spustím program AOMEI Partition Assistant ač jsem ve Správci disků vytvořil dva oddíly (nějak nevím jak to sloučit dohromady).
V tom programu jsem dal i vymazat všechny oddíly a ony se znovu objevily.
Přílohy
Program AOMEI Partition Assistant.jpg
Program AOMEI Partition Assistant
Program AOMEI Partition Assistant
Naformátovaný disk.jpg
Naformátovaný disk.jpg
Notebook.jpg
Notebook.jpg
PotPalo

#41 Příspěvek od PotPalo »

Ono po zmazaní oddielov musíš kliknúť vľavo hore na to VYKONAJ aby sa to aj skutočne vykonalo.

Pokiaľ sa v správe diskov zobrazuje neaktuálny stav, stačí v ňom kliknúť Akcia -> Obnoviť, a ono to znova načíta aktuálny stav z disku.

Novšie Windowsy (10) si dokonca vedia pamätať stav disku aj počas vypnutia. Takže keď som z vypnutého PC vybral disk a v inom počítači zmazal oddiely, následne vrátil naspäť do PC a zapol, Windows ukazoval oddiely ako že sú stále tam. Má to nejakú cache kde si to ukladá alebo čo. Po možnosti Obnoviť (alebo Aktualizovať) sa už načítal správny stav, teda prázdny disk.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od otakarv »

PotPalo píše:Ono po zmazaní oddielov musíš kliknúť vľavo hore na to VYKONAJ aby sa to aj skutočne vykonalo.
Tak toho tlačítka jsem si všimnul, dokonce tam i svítila červená 1-nička ale bál jsem se na to kliknout aby něco nepodělal.
Tak to zkusím ještě jednou, zatím díky za radu.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od otakarv »

Takže mám smůlu, když jsem kliknul na to tlačítko tak se mi otevřelo okénko, viz přílohy a po kliknutí na "Kontynuuj" (Pokračovat) to po mě chce zaplatit, nadpis: Sorry,"Delete Partition" is Not Available in Demo Version. (Je nám líto, "Delete Partition" není k dispozici v demo verzi).
Takže i Demo verze mi je v tomto případě naprd. :?
Přílohy
Zaplatit.jpg
Zaplatit.jpg
Mazání.jpg
Mazání.jpg
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od otakarv »

Nedá mi to spát a tak jsem opět pohledal na internetu a vyskočilo na mě na YT toto video Odstranění "neodstranitelných" oddílů na disku.
Tak nakonec dojde na radu od matahari. :wink: Jenom abych něco nepokecal. :roll:
PotPalo

#45 Příspěvek od PotPalo »

Diskgenius je zdarma a zmazať oddiely vie rovnako.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“