Povolenie hrdzavého šroubku na prístrojvom knoflíku
Moderátor: Moderátoři
Cola príde možno na rad po petroleji. Minule na diaľnici som videl, ako chlapíci nalievali colu na brzdový bubon, alebo na šrouby. Čpavok mala babka v kredenci na potraviny v malej plastovej krabičke. Na čo sa používal v kuchyni, už neviem.
Rozhodol som sa rozbiť ten potenciometer a vybrať z neho gombík aj s oskou. Nie je to fair play, v starom rádiu by som si to nemohol dovoliť, takže už to beriem iba ako cvičenie. Takto môžem osku nahrievať v plameni sviečky. Hodil som to celé do petroleja.
Zaujímavá vec pri rozoberaní toho TP052C - zlomila sa oska. Vo vnútri to vypadá, akoby stred osky bol z liatiny a na tom oceľová trubka. Tá bola ale niekde na výstupe z potenciometra prerušená v mieste, kde bola nasadená zaisťovacia podložka. V tom mieste bola oska tvorená iba tým jadrom a tam sa to zlomilo. Je to na tej druhej fotke.
Jinak, na povolení zarezlých šroubků se mi maximálně svědčil MD sprej. Je to přimo na to určené a navíc se tím dají mazat různé neželezné věci, jako třeba zámky. Obsahuje jako mazivo sulfid molybdenu.
Drážka je zničená, skúsim narezať novú.
Vie niekto, kde sa dajú zohnať náhradné červíky?