Měřič průrazného napětí

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samponek

#61 Příspěvek od samponek »

Rozumný kompromis je 20mA, pak se to dá použít na úplně všechno a omezit odporem se zkratovacím vypínačem na třeba 6mA se to dá vždycky.
Celeron

#62 Příspěvek od Celeron »

Celkem bych chtěl vidět přepínač se zaručenou izolací 4 KV. :roll: A jestli je, tak by se mě tester asi nevešel do regálu. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
samec

#63 Příspěvek od samec »

A možno by šlo merať VN iným spôsobom. Nejaký rezonátor závislý od napätia. Niečo jak varikap, alebo elektricky predpätý piezo element a merať jeho rezonančnú frekvenciu, alebo na princípe kondenzátorového mikrofonu využiť elektrikú indukciu...
samponek

#64 Příspěvek od samponek »

To je nedorozumění, žádné 4kV tam nejsou.
Zkratovací přepínač s odporem na vstupu, trafa na vstupu nemám, je to natvrdo, ale jsou tam souměrný násobiče a tím fáze na + a - už nekope i když je to natvrdo zapojený do zásuvky, ale nikomu to neradím. :)
Je to kvůli omezení proudu, aby se malé součástky jako KC, BC apod nežhavily na plný proud.
Místo odporu múžeš taky dát do série kondenzátory X2 474 275VAC paralelně z PC zdrojů, které to taky omezí. Každý 474 na vstupu omezuje na 12mA, 5 omezuje na cca na 60mA.
Výstupní vodiče mám s tlustou PTFE izolací, aby to neprobíjelo.
mattheus

#65 Příspěvek od mattheus »

Otkundes píše:Možná by šlo na měření napětí, s minimální spotřebou, použít i elektronkový voltmetr TESLA BM289. Ten je schopen měřit napětí na rozsahu 3000 V (bez sondy). A při vypnutém spínači SVOD, má vstupní impedanci kolem 2500 MΩ (2,5 GΩ), přesnost ± 5%
BM 289 má vstupní odpor 25 MΩ, odpojením svodu se dá zvýšit na 50 MΩ. Se sondou BS 375A se vstupní odpor zvýší na 1000 MΩ.
Přílohy
labaj_stanek_voltmetry_tesla_bm_289_a.jpg
labaj_stanek_voltmetry_tesla_bm_289_a.jpg
labaj_stanek_voltmetry_tesla_bm_289_b.jpg
labaj_stanek_voltmetry_tesla_bm_289_b.jpg
Odpovědět

Zpět na „Poradna“