LCD monitor philips.nenabehne

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
madyyy

LCD monitor philips.nenabehne

#1 Příspěvek od madyyy »

Ahoj potrebujem radu.tento 15 palcovy monitor po zapnuti len na cca 3s zapne a potom sa hned vypne.ale len podsvietenie lebo signal na pozadi vidno.v invertore som nasiel jeden nafuknuty kondik ten som vymenil ale aj ostatne na doske.co by to mohlo byt dakujem.este poznamka ze ked sa zapne na tych 3s tak nema pekne farby ale tak do cervena
PowerChip

LCD

#2 Příspěvek od PowerChip »

Ahoj.Zdá se že ti odešli studené katody a to jen v tom lepším případě.Je také možné že se poškodilo ovladání předřadníků těchto katod.Já tuhle závadu řešil tím,že jsem koupil nový předřadník cca. za 100kč a napojil si katody zvlášť,to většinou pomůže,jen si musíš vyřešit spínaní.
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

zarivky kaput.
Internet - metla lidstva
Smrcek

#4 Příspěvek od Smrcek »

Mam ten samy problem s LCD PHILIPS-150 S6. Po zapnuti 3-5s obraz s podsvetlenim nabehne a pak podsvetleni zmizi. Obrazek na monitoru se da jen tusit, ale je tam. Zkoumal jsem pricinu i pri odpojenych VN konektorech smerem na panel u vyse uvedeneho typu a invertor po zapnuti stale vypina. Proveril jsem vsechny elyty, ty jsou OK. Vse je v buzeni a ovladani koncoveho stupne IO BIT3193G. Vnitrni oscilator i po vypnuti podsvitu jede, ovsem nejaky signal jej odpoji dale smerem na koncovy stupen spinace VN trafa.
Potreboval bych proto jeho katalogovy list, sice jsem vyGoogloval pouze jeho necenne fragmenty, ale ty nejsou vubec pouzitelne.

Ocekavam, ze se zde objevi nejaky chytrak, ktery bude tvrdit ze vypina automatika, anzto je invertor silne namahany a proto vypina. Takovou radu ale neberu.
Smrcek
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Niekedy sa elyty v invertore nedaju merat bez vybratia - minule som to mal v monitore Yakumo. ESR ukazovalo 3 ohmy, ale po vybrati elytov hned 300 a hned bolo opravene :)
Smrcek

#6 Příspěvek od Smrcek »

rnbw píše:Niekedy sa elyty v invertore nedaju merat bez vybratia - minule som to mal v monitore Yakumo. ESR ukazovalo 3 ohmy, ale po vybrati elytov hned 300 a hned bolo opravene :)

Pozor, u tohoto kousku jsou elyty jen ve filtraci, nikoliv v signalovch cestach. Samozrejme ze byly venku na meraku...
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Smrcek

#8 Příspěvek od Smrcek »

rnbw píše:http://www.dianyuan.com/bbs/u/43/1152668403.pdf

Fajn, tak tenhle PDF jsem si take vygoogloval. Ovsem muj Acrobat 8 si s nim neporadil. Az nyni se updatoval a vse je OK. TAK diky a zase budu pokracovat v zapocatem dile :lol: :D
mi-ro

#9 Příspěvek od mi-ro »

Invertory jsou zpravidla dva pro dvě trubice. Jeden neběží a protože to má zpětnou kontrolu obou dvou, řídící obvod to odpojí.
..to bude jen ňákej odpůrek
Smrcek

#10 Příspěvek od Smrcek »

mi-ro píše:Invertory jsou zpravidla dva pro dvě trubice. Jeden neběží a protože to má zpětnou kontrolu obou dvou, řídící obvod to odpojí.

Tady v tomto kousku je jen jeden menic, jeden trafak ale dva konektory. Na vystupu je VN rozdelene dvema 39pF kodanama do dvou konektoru jdoucich kablikem do panelu a pak je tam jeste 15pF, ktery se vraci na maly trafko a otud se bere zpetne vzorek na io BIT....
cabernet

#11 Příspěvek od cabernet »

madyyy píše:Ahoj potrebujem radu.tento 15 palcovy monitor po zapnuti len na cca 3s zapne a potom sa hned vypne.ale len podsvietenie lebo signal na pozadi vidno.v invertore som nasiel jeden nafuknuty kondik ten som vymenil ale aj ostatne na doske.co by to mohlo byt dakujem.este poznamka ze ked sa zapne na tych 3s tak nema pekne farby ale tak do cervena

Ahoj,

chcem sa informovat, ako si poriesil spominany problem.

Dik.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“