akumulátor do radaru
Moderátor: Moderátoři
akumulátor do radaru
- tomasjedno
Pokud je to jen inforadar a ne KRADAR generující výpalný, jsem za. Do KRADARU leda tak zarazit krumpáč a ne novou baterku ... Jistej delší dobu znepřítomněnej by ti poradil nacpat tam "ajronfosfát" (LiFePO₄), já bych tam nechal tu Pb "gelovku". Pokud je ti líto platit za 1ks 40Ah, zkus to spočítat na 4ks 7,5 - 8Ah paralelně. Obyčejná "mokrá" autobaterie 40-44Ah bude vyžadovat minimálně 2x ročně inspekci a dolití destilkou, i když je "bezúdržbová" a "hermetická". A za ten cca 50VA solár bych se taky přimluvil, on dává i když na něj Pupenec nesvítí, stačí pouhý denní světlo - i když je to jen část výkonu, ale prostě furt to něco produkuje.mi-ro píše:Radar nic nevydělá, je pouze informativní i když data o měření sbírá. Ale nemá to homologaci pro přesné měření. Solar by to částečně vyřešil ale požadavek jen výměna Aku. A skříň není hermetická, má dole větrání. A ty bezúdržbové baterie plynuji? To by ztrácely vodu,ne. Ventily mají ale snad jen pro případ extrému.
Inforadar není kravina, je to užitečnej prostředek, jak upozornit na aktuální rychlost vozidla bez vyděračskejch následků pro řidiče. Osobně bych byl pro jejich osazení na kraj každý obce nebo prostě místa s omezením - spoustě lidí stačí vidět na tom cca 30-50cm displeji, že jedou "nad limit" a donutí je to zvednout hnátu z plynu. Je to prostě o uvědomnění si toho faktu "někdo mě vidí, že jedu rychle a může mě za to postihnout". Jenomže takovej inforadar se bohužel neprojeví na přísunu oběživa z výpalnýho do obecních kasiček ...workhard píše:Kup tam to nejlevnější, obci to prodej za dvojnásobek a za dva roky to můžeš zopakovat. Nechápu, proč u takové kraviny řešit životnost baterie
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
Když tam výrobci ten vývod plynů dělají (viz obr.) a když v mé Audině je to odvedené hadičkou ven, tak asi trochu jo. (VRLA baterky mají články hermeticky uzavřené gumovou čepičkou - to je ten “ventil”, autové bezúdržbovky ne.)mi-ro píše:A ty bezúdržbové baterie plynuji? To by ztrácely vodu,ne. Ventily mají ale snad jen pro případ extrému.
Startovací baterie odejde brzo, protože není konstrukčně dělaná na pravidelné vybíjení a nabíjení.
Je dělaná na to, aby dodala startovací proud.
A čím tam dáte větší baterii, tím déle vydrží. Slušný výrobce v datasheetu udává kolik cyklů vydrží při vybíjení na 80% a kolik na 60% a tak.
Čím méně hluboký cykl, tím déle vydrží. Což logicky u větší kapacity bude ten vybíjecí cyklus menší.
To obec fakt musí řešit rozdíl 1500,- Kč?