Kvalitní nepájivé pole
Moderátor: Moderátoři
- Nearduinista
Kvalitní nepájivé pole
Na to musím použít staré kontaktní pole z 80. let made in czechoslovakia a to drží jak připájený na plošňáku. Bohužel je moc malé a víc jich asi neseženu. Tak jestli náhodou někdo ví o něčem kvalitním jako je tohle?
- Nearduinista
Prečo by nevedeli?? Ale môžeš mať na kontaktoch cín/striebro/zlato/ rhodium...keď máš na súčiastkach zaoxidované vývody..tak si neuspel..Nearduinista píše:No jo, ale jak to, že téměř 50 let staré pole je skoro na úrovni bastldesky. To dneska už nikdo nic kvalitního neumí?
Dnes som potreboval zmerať - nájsť dva rovnaké rezistory .. každý pohyb rezistorom ukázal inú hodnotu... Vývody musia mať takmer dokonalý kontakt - a tam je väčšinou pes zakopaný... kvalitná bastl-doska a nekvalitné prívody zo súčiastiek... pricínovaním sa tento jav eliminuje - ale nie na skúšobnej doske...
Tak píše aj ondraN..
Narychlo jsem to poskládal před cca 5 lety, oživil a odložil do krabice. Realizace na hotovo se zatím nekonala...
Po cca 5 letech jsem to teď zapnul a běží to, viz. foto.
https://www.youtube.com/watch?v=XKQJhe9n_ug
Vitez byly pole WBUxxxx, ktere prodava i TME, tak jsem jich asi 5 ruznych nakoupil. A jsou fakt dobra. Ale pozor, rozhodne nejsou za 2 dolace jak z Aliku...
Pokud chces, tak v pondeli se muzu podivat na konkretni typy, ktere mam.
- Nearduinista
- Nearduinista
Jsem na zkoušku objednal ten nejmenší model za 120 kč. Jsem zvědavej jak si poradí s 10bit A/D u atmegy. Na tom čínským šuntu z gme to nebylo možný rozchodit. To mě před 15 lety pěkně znechutilo celou elektroniku.eleferner píše:Pred par lety jsem to resil a na TyTrubce jsem nasel prakticky porovnavaci test asi 20 ruznych poli od nejakeho Inda. Tedy ze ta pole kuchal, testoval konstrukci a odolnost kontaktu, kyval s vyvody soucastek a sledoval spolehlivost spojeni apod. Myslim, ze je to toto:
https://www.youtube.com/watch?v=XKQJhe9n_ug
Vitez byly pole WBUxxxx, ktere prodava i TME, tak jsem jich asi 5 ruznych nakoupil. A jsou fakt dobra. Ale pozor, rozhodne nejsou za 2 dolace jak z Aliku...
Pokud chces, tak v pondeli se muzu podivat na konkretni typy, ktere mam.
- Nearduinista
Ted se divam, ze v TME maji treba WBU-5T, ktere vypada jinak, mj. ma svetlejsi barvu a kruhove otvory pro vyvody soucastek. Podobna pole v tom testu propadla, ale to samozrejme to muze byt jen vnejsi podobnost.
Kazdopadne pak sem dej vedet, jak jsi s nim spokojeny, aby se pripadne mohli rozhodnout i jini uzivatele. Jedno to ceskoslovenske pole mam doma taky, ale je tezke to porovnavat, protoze po letech pouzivani je dost opotrebovane.
- Nearduinista
Ještě potom zkusím asi tohle https://www.tme.eu/cz/details/vel-sdad1 ... n/sdad102/
Dám vědět jak jsem spokojen.
Na tom československém mám udělaný dva programátory, tak se mi to nechce rozebírat pořád.