Nebylo to tady u nás v Třebový? Tam mají podobně "vstřícnej" personál tomu co popisuješ ...ok1hga píše:... mě třeba na STK vyhodili i za jen trochu oloupanou oranžovou barvu na skle žárovky blinkru . . .
led diody na baterii nesvítí na trafu ano
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
O něco bych vás chtěl požádat až mi sem zase budete chtít hodit nějakého krasavce tak si zkontrolujte VIN tohle auto bylo v americe prodaný jako nabouraný vrak bez kol stojící na cihlách. Od takového člověka rozhodně servis nechci. Úprava světel je těžkej byznys a nikdo vám žádný rady nedá. Marníte svůj čas ty vaši odborníci mají stejně upravená a rozřezaná světla jako já. Něco už mám za sebou a právě abych se těmto odborníkům vyhnul to zkouším po svém jinak by mě ani nenapadlo se v tom hrabat.Valdano píše:Základní rady jste už dostal. Bastlení si zkusit samozřejmě můžete, ale bastlem sady LED z aliexpressu rozhodně homologaci nezískáte a bez homologace máte světla nepoužitelná v EU, se kterými jak už zde bylo zmíněno neprojdete STK.xaler píše:Já jsem si sem přišel pro radu jak na led diody...
Mimochodem majitel tohoto kousku k němu nabízí i servis a shánění náhradních dílů do budoucna. Nemusíte od něj kupovat to auto. Stačí se u něj poptat jestli by Vám pro ten váš kousek nesehnal homologovaná světla pro EU a za kolik a třeba Vám i poradí se zapojením.
By ses hodně divil, co se za takovým návrhem a schválením skrývá. Pokud tam není homologační značka, pak je to určeno pro tunning.xaler píše:Všichni se mýlíte úprava světel je běžná a žádný éčka na nich nejsou a nikdy nebudou.
A vážně tady rozhodně není čas se "učit" rozsvítit LEDku. To je úloha prvních hodin na střední spočtat předřadný odpor.
Už jen rozsah napětí v tom autě tě rychle naučí, že takhle se to dělat nedá. Navíc rožnout LED neznamená, že rozumíš její světelné charakteristice a nedej bože ji umíš ji měřit/odhandout, aby navenek to světlo - když už nemá homologaci alespoň svítilo adekvátně.
Do obrysovky bych měl obavu zasáhnout, ale brzdové a blinkr je kritická funkce.
Mimochodem, to auto je ještě tak hloupé, že nehlásí poruchu blinkru s takovým bastlem?
Stejná banda hajzlíků schovávajících se pod "firmou" DEKRA .... Tady v Třebový mi technik schovávající se pod kódovým číslem 144 v době coronosráče zapsal jako závadu "barva hlavních světlometů neodpovídá spektrem technickým podmínkám" a odmítnul mi dokladovat, podle jakýho měřáku to určil - když jsem v projektorech měl homologovaný Osram Night Breaker. Celý technický prohlídky jsou absolutní fraška bez jedinýho exaktně určitelnýho parametru, možná s výjimkou testu účinnosti brzd - na to tam mají válce s "rafikou", všecky ostatní vlastnosti a potenciální závady ale nám tyhle tak "drahý" STK určujou výhradně "vokometricky" a "čuchometricky" ...ok1hga píše:. . . né, bylo to v Ústí na Letohradský.EKKAR píše:Nebylo to tady u nás v Třebový?
Co se týče světel z US a jejich konverze do €U se nám tady někdo snaží prezentovat jako fakt skutečnost, že existuje mnoho podvodníků, který se neštítěj zprasit americký auto bastlem, ale že neexistujou firmy, který používají odborně vyrobený tvarový repliky US světel, určený pro evropskej provoz. Ale ony existujou, jenomže jejich výrobky jsou patřičně drahý - PROTOŽE TO JE MALOSÉRIOVÁ VÝROBA A MUSÍ SE DO CENY ROZPUSTIT VŠECKY NÁKLADY NA HOMOLOGAČNÍ ZKOUŠKY. Proto se to taky kdo může snaží oyebat, aby nemusel platit ony vysoký ceny ... Což je taky tenhle případ.
A kutilmile - nelituju tě
Snad jsem to už někdy psal, když se mi blíží termín TK, dám auto do servisu aby mi ho na TK připravili a pak skrz STK protáhli. Předpokládám, že tam vědí co je důležité a že na STK je nebudou zbytečně buzerovat míčovinami. Pravda, stojí mě to asi víc než kdybych se s tím mordoval sám, ale za ty peníze mi to stojí.EKKAR píše:...Celý technický prohlídky jsou absolutní fraška bez jedinýho exaktně určitelnýho parametru, možná s výjimkou testu účinnosti brzd - na to tam mají válce s "rafikou", všecky ostatní vlastnosti a potenciální závady ale nám tyhle tak "drahý" STK určujou výhradně "vokometricky" a "čuchometricky" ...
Možná že běžnou kontrolou ta samodomo úprava prochází, ale pokud dojde na příslovečné "lámání chleba", tak se po tom jde. Pojišťovnu potěší, že může krátit výplatu při havárce a vím o případu, že někomu odmítli zaregistrovat ojeťáka protože předchozí majitel na tom autě provedl nepovolené úpravy.xaler píše:..Všichni se mýlíte úprava světel je běžná a žádný éčka na nich nejsou a nikdy nebudou. Pořád mi tu argumentujete nějakým odborným servisem ale nic takového neexistuje. Ty světla se upravuji od největších prasáren až po citlivou úpravu provedenou někým kdo elektronice rozumí...
BTW: Proč se v takových případech mluví o "lámání chleba"? Souvisí to nějak s Biblí?
Jo. Stejně jako spousta dalších úsloví, přirovnání atd, kde si to člověk ani neuvědomuje. Mít talent, třeba. Nebo nazývat ženská prsa kozama.Yarda1 píše:BTW: Proč se v takových případech mluví o "lámání chleba"? Souvisí to nějak s Biblí?