Král Merkuru a M3,5
Moderátor: Moderátoři
Král Merkuru a M3,5
Jen by mě zajímalo, jak se tam ocitl tem metrický šroub, když ti pobochaní amici nedají dopustit ta ten svůj imperiální brdel.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je fakt, že když jsem jako malý něco skládal a časem nějak ubylo šroubků, jsem je v některých místech nahrazoval M3.
Tenkrát se bohužel nedaly dokoupit žádné díly a náhradních šroubků bylo jako šafránu.
Hřídelky byly z kulatiny 4mm. To de facto určuje díry v dílech. A šroubek M3,5 jde do 4,1 mm díry přeci jen líp než M4. Pro dětské ručičky.
Muzeum Merkur je kousek od nás, v Polici nad Metují. Je malé, ale stojí za vidění.
A ještě se mi vybavuje, že jsem jako asi šestiletý četl nějaký rozhovor s Karlem Gottem, tehdy ještě hubeným uchem. Říkal, že pro něj bylo jako pro kluka největší utrpení, když po něm chtěli, aby něco stavěl z Merkura. Tím pro mě navždy skončil.
- martinkopp
ransom píše:A ještě se mi vybavuje, že jsem jako asi šestiletý četl nějaký rozhovor s Karlem Gottem, tehdy ještě hubeným uchem. Říkal, že pro něj bylo jako pro kluka největší utrpení, když po něm chtěli, aby něco stavěl z Merkura. Tím pro mě navždy skončil.
Zrejme mu asi do vienka nemal kto dať remeselnú zručnosť... ale spievať vedel
Že nevedel spojiť 3,5-ku skrutku s maticou ?? My tiež nevieme tak spievať, ako vedel on
Nečtešdred píše:..a len tak mimochodom.. neboli M3,5 skrutky bežne používané aj v "strojčekoch" zásuviek, vypínačov či venčekoch starej éry ?? Tiež tam M3 ločkala a M4 nevošla![]()
...
Olchor píše:V některých zásuvkách a vypínačích jsou taky M3,5 ..