Staré značení odporů Tesla

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Pamatuju na nějaký atyp červený odpory s textovým popisem. Vypadaly jako TR112 ale proti TR112 měly tak o 0,5 mm menší průměr a byly o cca 2-3 mm delší. Co to bylo za typ? Nebo se to nedělalo u nás? Stejný ale v tmavězeleným provedení byly na ruskejch deskách sálový EC1033.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
manner

#17 Příspěvek od manner »

tak tie odpory tiež spomínam používali sa 1959-1963 v prístrojoch priemer ako TR112 dĺžky cca13mm tesla červená, tiež vyrábali DDR zelene alebo sivá farba. všetky mali text od vyvodu k vývodu. mali to aj magnetofony Sonet,Sonet duo.
AZK401

#18 Příspěvek od AZK401 »

Celeron píše: TR116 byly třeba v zesíku Mono 50 toho staršího "nesymerickýho" provedení panelu.
Nebyly. Byly jenom v rozpisce a místo nich byly montovaný neznačený 4W odpory a u novějších TR 147. Mám Mono oba. Zajímavé jsou i jiné rozdíly - třeba přívod signálu na magioko ze sekundáru VT nebo z anody E6 - viz Kottek vs. schéma v HRČS.
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

Je to možný že tam měly být a nejsou. Mono 50 jsem neměl na stole už možná 30 let a jen jsem si vzpoměl, že tam byly podobný a tak jsem kouknul do Kotka.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
robos

#20 Příspěvek od robos »

Keď sme už pri tých prastarých odporoch Tesla, nevie niekto, aký výrobca sa ukrýval pod značkou S v trojuholníku? Myslím, že Tesla tento typ odporov používala do prijímačov v 50-tych rokoch, s pásikmi namiesto drátových vývodom. Chcel by som vedieť, od koho to zdedila (znárodnila). Siemens to asi nebude, podľa google takéto logo v histórii nemal.
Přílohy
odpor_S_2.jpg
odpor_S_2.jpg
odpor_S_1.jpg
odpor_S_1.jpg
kokun

#21 Příspěvek od kokun »

Toto konkretní "S-ko" neznám - ale tento způsob (ploché vývody) hodně používali rusové. Nwm, od koho si tento patent "koupili" :o :evil:

Největší přehled by mohl mít asi Leoš (as sinclair) - podobně jsme diskutovali třeba v tomto vlákně :wink:
Honza - kokúň

#22 Příspěvek od robos »

Asi viem, ktoré máš na mysli - zelené s páskovými vývodmi.
To vlákno preštudujem, vypadá to na slušný objem zaujímavých informácií :)
Odpovědět

Zpět na „Součástky“