Nefunkční aretace izostatů v rádiu Unitra Diora R207
Moderátor: Moderátoři
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ja som ani nenapísal, že by vadili... akú mal- takú dal... Lebo v tej sade mám tie lišty rôznych dĺžok, počtu a rozteče po 5mm - tak že sa určite v tej dobe vyrábali a výrobca mohol použiť presnú zostavu..BOBOBO píše:Pozerat můžeš z kterej chceš strany , ale volné díry vůbec ničemu nevadí .
A tie gombíky? To je iná kapitola
na VKV a podle toho se rozhodnu , co s tím. To by mělo jít vyzkoušet i bez těch izostatů SV,KV1,2 .Na tu výměnu komplet si opravdu netroufám , deska je papírová a spoje tam moc nedrží . Také vidím pod izostaty nějaké další drátové propojky - no asi by to nedopadlo dobře .
Slušnou nabídku izostatů má za rozumné ceny pan Vonka ( fi Racvonka),
kterou bych v případě potřeby využil.
..ja som to účko a raster spomenul kvôli tomu, že výroba bola aj iného prevedenia...tak prečo ju nepoužili?BOBOBO píše:Však se bavíme proč se stalo ...
A tie gombíky (nie všetky - ako vyhovovalo) že sú mimo mimo osu stláčania - určite na pevnosti toho chabého posuvníka nepridalo - možno ešte, keď bol "mladý a pružný" to nevadilo. Ako staré príslovie hovorí - Ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko - keď ja budem Jano - neohneš ma mamo!!
Nedalo mi - načrel som do tej krabice s issostatmi a vyskúšal pár tých posuvníkov... žiaden nie je tak krehký (ani po toľkých rokoch) , že by sa v tom mieste zlomil.. až keď som ho mimo telesa prehol cca cez 30°, tak bola vidieť deformácia, ale ulomil sa až po pravom uhle.
Tak že: - až je pravda - čo napísal autor vlákna, tak to musel byť použitý nejaký nekvalitný "degradujúci" plast... A zrejme to mohlo mať aj spojitosť s tou "ino-rastrovou U-lištou" - výrobca zariadenia dostal lepšiu ponuku na "komponent" od "iného univerzálnejšieho výrobcu" s nezvládnutou technológiou..
Aj dnes sú takéto praktiky viac, ako bežné... "Více a Levněji... a stojí to za prd!!
Radsej mam azijske posuvne prepinace. Nema sa tam co zlomit a pri rozoberani z toho nic nevyleti. Staci len vycistit kontakty a namazat. To cistenie bude mozno potrebne aj pri tomto radiu.
Vďaka za tvoje "plodné" príspevky v tejto téme... autor je vytešený!
Určite dostal od teba relevantné poznatky..
- okrem "bezvýznamného namazania" prepínacieho mechanizmu si sem nič nepriniesol... pardón - vytrhol som kontext - to namazanie tam fakt nerobí dobre... musí to ísť na sucho!!
Zdar Boh!
Normálne ich vymeníš zpredu. Len musíš na konci odstrániť malý výstupok. A ak sa bojíš, že ti vyletia von, tak ich priviaž niťou. Niť priviaž čo najbližšie k hmatníku a konce priviaž k U lište.Milan píše:Výměna všech izostatů - to bych zničil dost mizernou desku i s odsávačkou.
Asi by šly zezadu nastrčit nové vnitřky s kontakty , ale jsou moc dlouhé,
musel bych z desky vytahat hodně součástek ,a to by také pro desku dobré nebylo .
V telese prepínača je totiž drážka a na bežci výstupok, ktoré vymedzujú pohyb smerom k hmatníkom - doraz!
Pri poškodení budú bežce vyskakovať tlakom pružiny. Ani blokovacia lišta ich nezadrží...
Bežce sa preto zakladajú vždy zozadu ! A tiež si neviem predstaviť, ako tam pozakladať kontaktné pliešky a prepchávať ich cez "U" a aretačnú lištu bez deformácie...
(to by mohlo ako tak chvíľu fungovať pri nezávislých prepínačoch, kde je v meandri mosadzný kolíček pritláčaný perkom -zabezpečujúci polohu bežca. Ale pri závislých to bude na 100% vyskakovať)
Ale ak sa ti nechce to opravovať, tak to nerob. Povedz majiteľovi, že je to rozbité, že sa to nedá opraviť a nech si kúpi poriadné nové rádio.