RFT ST 3000 přeladění - narazil jsem A NAKONEC ZVÍTĚZIL
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
RFT ST 3000 přeladění - narazil jsem A NAKONEC ZVÍTĚZIL
Pro úplnost - změřil jsem pracovní body tranzistorů a ty jsou správně podle schematu.
Použitý digitální tuner má klasickou vstupní jednotku laděnou napětím, další tuner, který poslouchám, reaguje na jeho oscilátor tak jak by měl fungovat i ten přelaďovaný.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nemáš osciloskop pracující tak vysoko, tak jsou různé další metody. No a např. čítač s MCU a rychlou předděličkou je dnes skoro za pár Kč (tím spíš, kdy si ho postavíš sám).
Podobně bych si i nabastlil testovací VKV generátor, použitelné jsou třeba různé svépomocí vyráběné "štěnice", bude to mít i jakousi FM modulaci. Nebo koupit "FM transmitter", co se používá v autě na přenos nf signálu do autorádia - ty lepší mívají zobrazení frekvence. Na původní účel asi hrůza, ale tady by to posloužilo.
Pak jsou taky různé spektrální analyzátory, SDR přijímače atd., všechno v dostupných cenách. Nemívá to špičkové parametry, ale to tady není potřeba.
Pro mě prostě je měření vždycky na prvním místě. Ono to "nějak" někdy lze udělat i bez něj, ale výsledky bývají tomu úměrné.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Nicméně já bych prostě volil přístup alespoň trochu na úrovni, jak jsem popsal výše. Tím spíš, že tazatel každou chvíli řeší nějaké servisní záležitosti...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- jardafiala
- jardafiala
- jardafiala