Pro mě nový poznatek.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ok1hga

#16 Příspěvek od ok1hga »

dj_Paul píše:a jak se do něj dostaneš, když ti klekne baterka v autě?
. . . zavolá si asistenci.
tomasjedno

#17 Příspěvek od tomasjedno »

Ano, když klekne baterka až tak, že neutáhne ŘJ a zámek, tak musí přijít šikovný člověk, který oddělá kryt pod motorem, odrýgluje haubnu a je vyhráno. Jsou ale i uživatelé, kteří si na nenápadné místo v přední masce instalují konektor pro udržovací nabíječku, ti se pak v takové situaci obejdou bez asistence.

P.S. Autu je 17, já s ním jezdím 6,5 roku, baterka se kterou jsem ho koupil má aktuálně 75% kapacity, takže starost, co budu dělat, když… nechávám koňovi, ten má větší hlavu. :D
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

U starších aut to jde i přes 13-pinovou zásuvku u tažnýho, ale ty co mají jen 7-pinovou se nedají. Na tý 13-pinový totiž je trvalej plus pro dobíjení baterek vleku... Takže zjistit příslušnej pin, na něj hodit +12V klidně z druhýho auta, nezapomenout na kostru - a může se centrálně odemykat. Natočit motor se musí samozřejmě startovacíma kabelama, ale centrál ta zásuvka utáhne. Horší to mají majitelé aut mladších, kde i blbej dobíjecí pin spíná speciální ŘJ extra pro zásuvku tažnýho - ti jsou v prdeli jak Baťa s dřevákama ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Olchor

#19 Příspěvek od Olchor »

Blbý je, že baterka může kleknout totálně a najednou, bez předchozího varování. Už se mi to stalo.
TAKJAN

#20 Příspěvek od TAKJAN »

Ještě že mám starý auta.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Hubert_79 »

Ještě že nemám žádný auto.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Rellik

#22 Příspěvek od Rellik »

Hill píše:Když to nejde zamknout dálkáčem, tak proč nezamkneš normálně mechanicky klíčkem? U obchoďáků (zvlášť v předvánočním šílenství) je lepší zamknout mechanicky a dálkové ovládání vůbec nepoužít. Není co rušit, ani co odposlechnout.
Nevím jestli už to někdo nepsal... U nových aut už není možnost zamknutí/odemknutí klíčkem... Mám Rapida 2017 a Fábiu 2020. Rapid má ještě v klice možnost zamykání/ odemykání klíčkem, fábia už ne... A tak to má většina nových aut... Takže bohužel...
dracekvo

#23 Příspěvek od dracekvo »

Tak jsem si dal tu práci a prošel návod k tý trojkový fábii z roku 2020 co nejde klíčem odemknout.
Stejně tak je tam popsán postup jak auto zamknout, pokud by z nějakýho důvodu přestal fungovat centrál.

Odkaz skryt.
kbulda

#24 Příspěvek od kbulda »

Bez přihlášení se na ten manuál nedostaneš.
Ruprecht

#25 Příspěvek od Ruprecht »

Odloupnout krytku zámku u kliky?
Přílohy
fabia.jpg
fabia.jpg
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
dracekvo

#26 Příspěvek od dracekvo »

To je zajímavý. Včera jsem se tam dostal a účet u škodovky určitě nemám.
dvorak

#27 Příspěvek od dvorak »

Syn má nový Opel Crossland a dostal k němu jako druhý klíč mechanický, bez DO.Jinak já mám zkušenost , kdy mi DO nefunguje poblíž trafostanice.
ok1hga

#28 Příspěvek od ok1hga »

dvorak píše:mám zkušenost , kdy mi DO nefunguje poblíž trafostanice.
. . . tvl, tam musí být hodně silný "elektro-smog", tam bych bydlet nechtěl . . .
serviceman

#29 Příspěvek od serviceman »

Sandal píše:Branky v obchodech pracujou někde na 58kHz.
Teď jsem měl rozebraný jeden bezpečnostní token, co se dává na flašky s alkoholem, a je tam cívka (snad na feritu), tak asi s deseti závity na průměru 5mm a kondík jako prd. Odhaduji tak o řád vyšší kmitočet.
Mimochodem, pronesl jsem ho nevědomky bránou, která zjevně nefungovala.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Yarda1

#30 Příspěvek od Yarda1 »

serviceman píše:
Sandal píše:...Mimochodem, pronesl jsem ho nevědomky bránou, která zjevně nefungovala.
Mně se to taky jednou v Kauflandu stalo. Šel jsem samoobslužnou pokladnou, zaplatil, vložil do vozíku a když už jsem byl venku, zjistil jsem, že na flašce je ten bazmek. Tak jsem vrátil ke kase, aby mi ho sundali. Ale chtěli na mně účtenku, na štěstí jsem ji měl. Pokud by se mi to stalo znovu a zase bych tím neplašil sekuriťáky, asi si to vezmu domů a rozeberu to abych viděl co je uvnitř.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“