LCD Philips

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
modelli

LCD Philips

#1 Příspěvek od modelli »

Je to model UVSH QD26HL02-REV01 a pozapnutí je celá obrazovka šedá krásně podsvícená s tenkými barevnými vertikálními proužky nepravidelně od sebe vzdálenými. Po chvilce začne z leva do prava modrat až černat a asi po 3 minutách je v levé části vidět kousek obrazu málo kontrastního. Během 5ti minut obrazovka ůplně zčerná. Měnil jsem kondy v měniči a ve zdroji pro napájení měniče ale je to pořád stejné. Mám se zaměřit na měnič nebo na řadič pro LCD.
kozoka

#2 Příspěvek od kozoka »

modelli píše:Je to model UVSH -REV01 a pozapnutí je celá obrazovka šedá krásně podsvícená s tenkými barevnými vertikálními proužky nepravidelně od sebe vzdálenými. Po chvilce začne z leva do prava modrat až černat a asi po 3 minutách je v levé části vidět kousek obrazu málo kontrastního. Během 5ti minut obrazovka ůplně zčerná. Měnil jsem kondy v měniči a ve zdroji pro napájení měniče ale je to pořád stejné. Mám se zaměřit na měnič nebo na řadič pro LCD.
Podsvícení fuunguje tak proč opravuješ Invertor(Měnič napětí zářivek) Vada může být bud na zakládní desce nebo na D. boardu. To co si napsal není model ale typ Panelu. QD26HL02 je Panel Tchaiwanského výrobce Panelu QDI dysplays který nyní spadá pod AUO. Tak jak to popisuješ to vypadá na Vadný Panel, bohužel u panelů QDI to byla častá závada. Nejvic byli používané v LCD TV Thomson, Mascom, Acer a nyní vidím že i ve Philipsech. Vada je samozřejmě v D. Boardu ale ten je součástí Panelu protože při výrobě se do něho nahrávají data Gama korekcí atd. a nelze je zaměnit. Zkus najít na tom boardu nějakou mechanickou či teplotní vadu, pokud to nepomůže Telka může jít ke kontejnéru.
modelli

#3 Příspěvek od modelli »

Díky za odpověď s LCD teprve začínám tak jsem potřeboval nějak nakopnout kondy jsou vzdycky první a nejjednodušší oprava ale tady je to asi něco víc zkusím ještě prohlédnout ten panel pak ať se zákazník rozhodne co s tím dál.
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

A neopravuje toto nekdo? Neco malo takoveho ale na motitorech pro na s opravuje elsin.
Internet - metla lidstva
kozoka

#5 Příspěvek od kozoka »

Ano opravuje. Spolupracují s nimi výrobci laptopů jako Acer, Asus, Toshiba, atd. Panely opravují do 20'' jsou jinak docela dobří. Ty vetší panely se u nás nedělají. Je to velice náročná technologie a velmi drahá - opavovat velký panel se ani nevyplatí. Sony, Samsung, Phlips, LG mění v záruce Panely za nové. Kolikrát se divím že to Garant zaplatí. Např Panasonic posílá Panely do Německa na Repas...v 90% to do 30dnů nestihnou. Měl by si tam Fiala udělat pořádek
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“