Koupit, nekoupit?
Moderátor: Moderátoři
Proto jsem dával ceny z mironetu, protože tam si lze nechat z komponentů pc složit zdarma.forbidden píše:Uvědomujete si ale, že když se takto ptá, že si to asi sám nepostaví, a asi ani nenainstaluje?
A stáhnout wokna a vytvořit instalační flashku pomocí MCT umí i cvičená opice. Instalace je ještě jednodušší.
A jednání obchodu, který uvádí u sestavy grafickou kartu a jaksi "opomene" dodat, že jde o grafiku integrovanou v procesoru hraničí s podvodem.
Kolikrát se u nás prodávají sestavy, u kterých není vůbec uvedeno, jaké jsou uvnitř komponenty, takže je to koupě úplně naslepo.
Když si to přečteč pořádně, tak je to tam uvedený.DukeNuke píše:A jednání obchodu, který uvádí u sestavy grafickou kartu a jaksi "opomene" dodat, že jde o grafiku integrovanou v procesoru hraničí s podvodem.
Inovativní grafika Radeon RX Vega v procesoru Ryzen 7 5800G vám díky použití 8 grafických jader umožní vychutnat si výkon grafiky dedikovaných na úrovni Geforce GT1030 a vyšší, přičemž výrazně snižuje náklady a spotřebu energie.
Nevidím důvod, proč bych měl platit za něco co budu výhledově muset měnit. Není lepší si koupit kvalitnější věc rovnou?matahari píše:Hlavně to jde vyměnit a není to jako v levných noteboocích, kde je vše zapájené.
Už to tu bylo zmíněné několikrát. Ty komponenty jsou
1. sračkoidní nějaké noname lepší čína.
2. Jsou zastaralý.
3. Za stejný peníze jsem schopen složit PC ze značkových komponent, které nejsou zastaralé včetně toho litru za složení PC.
Ale myslím si, že v dnešní době youtube by složení PC nemělo být problém, pokud umím točit šroubovákem.
Je to jen cvakání věcí do sebe a ty věci pasují jen do toho konkrétního konektoru a není možné to strčit jinam.
Jednou už jsem to udělal. odmítám tím opět trácet čas.dracekvo píše:Na alze jsem podobnou konfiguraci postavil za 11 tis, jeslti jsem na něco nezapoměl. Nedával jsem tam Windows. Ten si můžu koupit na winkey za 250,-
Vsadím se, že od poláka tam bude taky systém z podobně zakoupeného klíče. Těžko by se dostal na takovou cenu, když by tam koupil klasickou licenci win 11 pro.
A ano, klidně mu pomůžu jestli bude mít problém s instalací.
Jenže u win11 je to už jen strčit flash do PC pak jen několikrát zmáčknout enter a celé PC je nainstalované. A jelikož tam nejsou žádné exotické komponenty, tak jsem si i na 99% jistý, že nebude muset ani instalovat nějaké ovladače.
A jestli uživatel stříhá video v nějakém video programu, tak snad bude natolik zdatný, aby si libreoffice a vlc media player nainstaloval sám.
A pokud tak zdatný nebude, tak mu zde klidně opět poradím.
EDIT: a jestli se dobře pamatuju, tak včera jsem tam viděl cenu 12 xxx Kč. Dneska už je tam 13 260,-