Koupit, nekoupit?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

#16 Příspěvek od xsc »

Dneska spíš za sestavení chtějí tak okolo litru. I tak se to vyplatí tady udělat. Bohužel CZC už podlehlo Polákům, takže zbývá Alza, Mironet.
DukeNuke

#17 Příspěvek od DukeNuke »

forbidden píše:Uvědomujete si ale, že když se takto ptá, že si to asi sám nepostaví, a asi ani nenainstaluje?
Proto jsem dával ceny z mironetu, protože tam si lze nechat z komponentů pc složit zdarma.
A stáhnout wokna a vytvořit instalační flashku pomocí MCT umí i cvičená opice. Instalace je ještě jednodušší.
A jednání obchodu, který uvádí u sestavy grafickou kartu a jaksi "opomene" dodat, že jde o grafiku integrovanou v procesoru hraničí s podvodem.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od forbidden »

O té službě sestavení jsem netušil a za 500,- je to velice výhodný.
Asi máte pravdu a polským překupníkům se bude lepší vyhnout. Mě prostě překvapila ta cena, obvykle se pohybuju v dost jiné hladině, tak jsem si říkal, že to je v pohodě. Sice starý komponenty, ale za ty prachy dobrý no...
matahari

#19 Příspěvek od matahari »

Zase tak černě bych to ani od těch Poláků neviděl. Je to poskládané z levných komponent, které přiznali. AMD procesor, deska od Asusu a paměti GoodRAM je jako základ přiměřené. Ten zdroj se prodává kolem tisícovky, což je něco jako Eurocase nebo Evolveo a M.2 disk je nějaký noname. Hlavně to jde vyměnit a není to jako v levných noteboocích, kde je vše zapájené.
Kolikrát se u nás prodávají sestavy, u kterých není vůbec uvedeno, jaké jsou uvnitř komponenty, takže je to koupě úplně naslepo.
dracekvo

#20 Příspěvek od dracekvo »

DukeNuke píše:A jednání obchodu, který uvádí u sestavy grafickou kartu a jaksi "opomene" dodat, že jde o grafiku integrovanou v procesoru hraničí s podvodem.
Když si to přečteč pořádně, tak je to tam uvedený.
Inovativní grafika Radeon RX Vega v procesoru Ryzen 7 5800G vám díky použití 8 grafických jader umožní vychutnat si výkon grafiky dedikovaných na úrovni Geforce GT1030 a vyšší, přičemž výrazně snižuje náklady a spotřebu energie.
matahari píše:Hlavně to jde vyměnit a není to jako v levných noteboocích, kde je vše zapájené.
Nevidím důvod, proč bych měl platit za něco co budu výhledově muset měnit. Není lepší si koupit kvalitnější věc rovnou?

Už to tu bylo zmíněné několikrát. Ty komponenty jsou
1. sračkoidní nějaké noname lepší čína.
2. Jsou zastaralý.
3. Za stejný peníze jsem schopen složit PC ze značkových komponent, které nejsou zastaralé včetně toho litru za složení PC.

Ale myslím si, že v dnešní době youtube by složení PC nemělo být problém, pokud umím točit šroubovákem.
Je to jen cvakání věcí do sebe a ty věci pasují jen do toho konkrétního konektoru a není možné to strčit jinam.
matahari

#21 Příspěvek od matahari »

Tak ukaž, jak postavíš lepší PC ze značkových komponent, které jsou skladem a za stejné peníze včetně montáže. Tohle je bez systému a naházel jsem tam to nejlevnější. Nebudu do toho započítávat nějaké stokoruny za systém z Aukra nebo získání digitální licence zadarmo. Navíc za instalaci systému a doprovodného softwaru, jako nabízí Poláci a případné zátěžové testy se také berou peníze, protože jestli jsi firma, tak si chceš vydělat. Ale žádné meze se ti nekladou, jestli to pro zakladatele vlákna uděláš jako charitu, tak on bude určitě rád.
Přílohy
PC-košík.png
PC-košík.png
dracekvo

#22 Příspěvek od dracekvo »

Zaslal: čt listopad 28, 2024 5:38 am
dracekvo píše:Na alze jsem podobnou konfiguraci postavil za 11 tis, jeslti jsem na něco nezapoměl. Nedával jsem tam Windows. Ten si můžu koupit na winkey za 250,-
Jednou už jsem to udělal. odmítám tím opět trácet čas.
Vsadím se, že od poláka tam bude taky systém z podobně zakoupeného klíče. Těžko by se dostal na takovou cenu, když by tam koupil klasickou licenci win 11 pro.

A ano, klidně mu pomůžu jestli bude mít problém s instalací.

Jenže u win11 je to už jen strčit flash do PC pak jen několikrát zmáčknout enter a celé PC je nainstalované. A jelikož tam nejsou žádné exotické komponenty, tak jsem si i na 99% jistý, že nebude muset ani instalovat nějaké ovladače.

A jestli uživatel stříhá video v nějakém video programu, tak snad bude natolik zdatný, aby si libreoffice a vlc media player nainstaloval sám.
A pokud tak zdatný nebude, tak mu zde klidně opět poradím.

EDIT: a jestli se dobře pamatuju, tak včera jsem tam viděl cenu 12 xxx Kč. Dneska už je tam 13 260,-
matahari

#23 Příspěvek od matahari »

To neumíš udělat screenshot? Trval by méně času, než ty litanie okolo.
dracekvo píše: ...
3. Za stejný peníze jsem schopen složit PC ze značkových komponent, které nejsou zastaralé včetně toho litru za složení PC.
...
DukeNuke

#24 Příspěvek od DukeNuke »

Tohle není o tom postavit lepší stroj za stejnou cenu. To je o tom, postavit stejný stroj za nižší cenu. Což lze.
A když už se tak zastáváš pšonků - vysvětli mi, co je to doživotní licence na windows 11? To slyším poprvé. Ani mrkvosoft to nenabízí. :D
matahari

#25 Příspěvek od matahari »

Tak ukaž screenshot, jak postavíš stejný stroj za nižší cenu, nic ti v tom nebrání. Hlavně nezapomeň na to, že jako firma musíš vydělat a započíst si sestavení, aspoň nějaké otestování a instalaci systému. Kolik by sis kromě komponent za tohle vzal? Polák nakonec asi o tisíc korun zdražil, protože mu to jde nejspíš na odbyt.
DukeNuke

#26 Příspěvek od DukeNuke »

Až odpovíš na tu doživotní licenci.
A k dalšímu, já kašlu na to, jestli a kolik na tom obchodník vydělá. Důležité pro mě je, co platím z vlastní kapsy.
matahari

#27 Příspěvek od matahari »

Na doživotní licenci ti odpovím tak, že já to neprodávám a ani jsem ten inzerát nepsal. Stačí?

Kecat umíš a screenshot přidat neumíš?
DukeNuke

#28 Příspěvek od DukeNuke »

Ale umí. Ovšem ty neumíš odpovědět za pšonského obchodníka.
Důkaz budiž proveden. Zastánce podvodníků matahari odhalen.
Přílohy
sestavaPC.png
sestavaPC.png
matahari

#29 Příspěvek od matahari »

Kde máš 5GHz USB WiFi? Kde máš systém aspoň z Aukra?
Kolik si započteš jako firma za sestavení, aspoň nějaké otestování a instalaci systému?

Přihoď to laskavě.
Pikofarad

#30 Příspěvek od Pikofarad »

dracekvo píše: a jestli se dobře pamatuju, tak včera jsem tam viděl cenu 12 xxx Kč. Dneska už je tam 13 260,-
Antek zaregistroval zvýšený počet zhlédnutí,tak přidal litr.Kupujte,nebudou 🤣🤣 Nedal bych mu za ten krám ani 8k.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“