PRCácký E27 vobjímky

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

PRCácký E27 vobjímky

#1 Příspěvek od Behemot »

Mě z tech sraček fakt jebne :roll: kokoti sem valí snad už jenom tendle hliněnej vodpad, nebo eště snad nekdo nabízí klasický keramický vobjímky s MOSAZNEJMA dutinkama a mosaznejma nebo měděnejma kontaktníma plechama? Zatim potkávám už jenom tendle šmejd jak ve světlech, tak u samostatně nakoupenejch vobjímek. Jeden z tech co to sem hrnou je sračkovej eleman, bůhví kdo další to pak bere vod nich.

Jako já vůbec žasnu, koho tadle sračka mohla napadnout, minimálně v každým desátým světle samozřejmě strženej závit když je to bláto, vobčas to celý rupne a už sem zažil při pokusu vo přeříznutí závitu že se celá ta dutina uvalila tvl :roll: pže samozřejmě je to s kontaktním plechem spojený zase jenom tenkostěnnou plechovou trubičkou.

Dneska definitivně dosloužila vobjímka bůhví jak stará, takže tendle vodpad je sem valenej už dlouhou dobu. Dutina pod fází se úplně rozsypala, paradoxně nulovej plech u zdravé dutiny byl tak ze třetiny vodhořelej. Je vůbec takovej hajzl v elektrotechnice povolenej???? Na kdejaký sběrny a jiný šíny hlína jako cajk, ale hnilíkový dráty pod 16 se vůbec nesmí používat. Tak mi řekněte, že jako není bláto zakázaný na takovýdle použití v zařízení, že jako malý dutiny a KONTAKTNÍ PLECHY, kam to má absolutně nepoužitelný mechanický, elektrický i CHEMICKÝ vlastnosti, pže hlína samozřejmě perfektně hoří tím líp, čím má větší povrch? Takže tenkej plíšek u jakýhokoli jiskření a výbojů normálně na férovku vodhořívá?!?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Keramický určitě dělá SEZ. Co je uvnitř nevím. Mám tu jen starý kusy.
jirka5

#3 Příspěvek od jirka5 »

Klasické české objímky stále vyrábí firma Desko Desná a má je každý velkoobchod elektro:
https://www.desko.cz/vyroba-elektrokomponent/
Netřeba se rozčilovat nad čínským šmejdem.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Souhlas, poctivé keramické objímky jsou na trhu stále, obvykle jsou vedené pod kódem 1332-xxx.
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

Kontakty v objímkách byly z fosforbronzu. Dneska z nějakého odpadu.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

Takové věci se nekupují v super-hyper-shopu.
JirkaZ

#7 Příspěvek od JirkaZ »

Já bych to shrnul: stále se dají koupit kvalitní věci, ale je jich čím dál méně a člověk musí být jak policajt, všechno kontrolovat, ověřovat a hlídat a mít k tomu příslušné znalosti.

No jo, no. Ale na druhou stranu: pořád ještě se máme velmi dobře (v porovnání s jinými místy na této planetě).
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
matahari

#8 Příspěvek od matahari »

Vždyť koupil to nejlevnější, aby tady měl o čem psát.

Zmínil eleman a Hill keramické objímky s číslem 1332-xxx, což normálně v tom elemanu mají

https://www.eshop.eleman.cz/objimka-ker ... 07-zavesna
https://www.eshop.eleman.cz/objimka-ker ... 7-svorcova

Samozřejmě tam mají i šmejdy za dvacku a čekají, jaký elektro-machr si je koupí.
kejki

#9 Příspěvek od kejki »

Do svítidel chce asi vestavnou s plíškem za 30,-
foxrider

#10 Příspěvek od foxrider »

Pokud máte na mysli tento šmejd tak s ním mám také osobní nemilou zkušenost. Ve fabrice jsem jich od postavení haly (asi v roce 2012) vyměnil různě v umývárnách, WC, na chodbě a ve venkovním přístřešku už asi 9, z toho jednu již opakovaně.
Své taky dělají novodobé žárovky s hliníkovým závitovým kalíškem, který se deformuje a ztrácí kontakt.
A kombinace těchto dvou šmejdů je :toilet:
Přílohy
objímka E27.jpg
objímka E27.jpg
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Behemot »

jirka5 píše:Klasické české objímky stále vyrábí firma Desko Desná a má je každý velkoobchod elektro:
ten každej velkáš mi vnucuje ten hnilíkovej shit, že to majou skladem, a velice nevochotně že se teda jako voptá vostatních značek, co majou v sortimentu, esli nááááhodou to nekdo nemá ze slušnýho matroše

vůbec tam takovou značku nevidim 8O
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Behemot »

foxrider píše:Pokud máte na mysli tento šmejd tak s ním mám také osobní nemilou zkušenost. Ve fabrice jsem jich od postavení haly (asi v roce 2012) vyměnil různě v umývárnách, WC, na chodbě a ve venkovním přístřešku už asi 9, z toho jednu již opakovaně.
Své taky dělají novodobé žárovky s hliníkovým závitovým kalíškem, který se deformuje a ztrácí kontakt.
A kombinace těchto dvou šmejdů je :toilet:
už se mi jednou zmuchlal kontakt a vymáčkl díru snad i do ocelovýho spodku, taky pak musela objímka pryč, ale todle na fotce vypadá eště docela ušlechtile, je to lesklý, to nebude hlína, ta je naprostý peklo; tu jednu vypálenou příště vemu a bliknu
Sandal píše:Kontakty v objímkách byly z fosforbronzu. Dneska z nějakého odpadu.
jó na ten sem zapomněl, to je taky cajk
jirka5 píše:Klasické české objímky stále vyrábí firma Desko Desná a má je každý velkoobchod elektro:
ten každej velkáč mi vnucuje ten hnilíkovej shit, že to majou skladem, a velice nevochotně že se teda jako voptá vostatních značek, co majou v sortimentu, esli nááááhodou to nekdo nemá ze slušnýho matroše

sem se přepsal, nakonec z toho vypadlo že mají zalistovaný 1335-607, na vobjednání, není to ani na centrále

dokonce podle fotky prej kanlux se tváří jak mosazná dutina a měděnej (nebo poměděnej) plech, schválně zavolám do vostrávy, ať se de nekdo do toho podívat, esli je to fakt mosaz! jenom necelejch 7 vočí bez fyjalovnýho kus, to je podezřelý; za ten 🤐 elesráč chcou 24 vočí, víc jak třikrát tolik!!!!!! i desko jenom asi 10, divný, fakt divný

eště by měli místní chytráci vysvětlit, jak mám jako vovlinit, co kterej tupec narve do světla, dyž do něj ani nevidím, natož abych si mohl vybírat, skladem je typicky jedna varianta a zas přece jenom, dávat klidně vo kilo víc za totéž, akorát s lepčí vobjímkou, no…to už radši snad teda sehnat normální bělošský vobjímky zvlášť a vyměnit to v tom sráču :lol:
ransom

#13 Příspěvek od ransom »

Já začínám mít dojem, že máš obě ruce pazgřivý, a že prostě neumíš zašroubovat žárovku a přidělat do svorky drát. Nepamatuju se, že by mi někdy v posledních letech aušusová patice vydoutnala nebo se rozpadla. Ať vypadala sebevojebanějc. Ani u svítidel za kilo.
To za to nesmíš rvát jako když šroubuješ kolejnice na pražce.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
matahari

#14 Příspěvek od matahari »

Konečně z něho vypadlo aspoň 1335-607, kterou v elemanu mají skladem (nyní 299 kusů)

https://www.eshop.eleman.cz/objimka-ker ... 0-vestavna

Tak to se plácl přes kapsu a fňuká tady nad PRCácký šmejdem.
Behemot
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Behemot »

proč mi furt vnucuješ elesráča tvl, seš 🤐, nebo ano? a to vod přirození, nebo to přišlo až časem? :roll:
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“