"Mlsný" hodiny Prim
Moderátor: Moderátoři
"Mlsný" hodiny Prim
Mám dvě Varta ultra lithium FR14505. Dám jednu, nic, dám druhou, zase nic, vteřinovka se ani nehla. Tak jsem Dremelou štětinovým kotoučkem vycídil kontakty pro baterku. A zase nic. Vzal jsem Maxell Alkaline, nový balení 4 ks a taky ani na jednu hodiny nešly. Až teprve na aušus s názvem Tronic Alkaline, balení 10 ks hodiny šly a to na všecky z balení.
Zkusil jsem znova ty Varty a Maxelly a zase nic.
No to mě pos er prsa, co to je? Všechny nový baterky měly skoro 1,6V, na 10A rozsahu multimetru dávaly do zkratu 8-11A. Čepičky na baterkách stejný provedení, taky jsem je vycídil, když jsem měřil na kontaktních plíškách při vložený baterce, tak plný napětí baterky ale strojek nic.
Ty hodiny jsou možná 20 let starý a nikdy s výměnou baterky žádnej problém nebyl. Jak to, že najednou chodí jen na jednu značku batérek mě hlava nějak nebere.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- pocitujlasku
Na blistru těch Maxell Alkaline 4 x AA LR6 MN1500 je logo hodin, takže předpokládám, že by měly v hodinách makat.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Prim Miniquartz (1979, 4,19 MHz, LR6), nástěnné Weimar Quartz (1984, rovněž 4,19 MHz, LR14) i nástěnné noname RC z Lídlu (1994, DCF77, LR6) jdou a je jim jedno, kdo vyrobil baterii.
Pod 1,2 V s NiMH akumulátorem Weimarky vynechávají, budík Prim jde ještě při 1,1 V. Ty DCFky, když "dochází baterka" ztrácí polohu a i víckrát denně roztočí strojek a hledají přesný čas, to začíná se zinkouhlíky při 1,2 V zhruba po půlroce, alkalinka drží i dva roky.