Problém s nazelenalým obrazem na CRT monitoru ADI P750
Moderátor: Moderátoři
Problém s nazelenalým obrazem na CRT monitoru ADI P750
mám problém s CRT monitorem ADI P750. Po vymazání EEPROM monitor začal vykazovat nazelenalý odstín obrazu. Zkoušel jsem zkontrolovat kabely, nastavení a základní nastavení RGB, ale problém přetrvává.Mám podezření, že se v EEPROMce smazala nějaká důležitá kalibrační data.
Napadlo mě vzít podboný druhý monitor a udělat "dump" z EEPROMky a pak to nahrát do mého monitru, jenže s tím nemám zkušenosti. Vědel by někdo co by mohlo pomoci? Za jakýkoli tip na řešení nebo diagnostiku budu moc rád.
Díky předem za pomoc
Dnes bych ho už taky nechtěl (kam by sahala p*del širokoúhlé 24 palcové ploché obrazovky si nechci ani představovat).Hydrawerk píše:CRT monitor byl v mojí domácnosti v letech 2000 až 2007 a už ho nechci nikdy vidět.
Ale na dobu, kdy jsem si jedním kolečkem kdykoliv nastavil jas od tmy až do režimu "lampa" a druhým kontrast od šedé plochy do vypalování očí vzpomínám rád...
A když se vrátím k otázce - u těch posledních CRT se místo trimrů korekce GAIN a CUT OFF jednotlivých barev nastavovaly přes SM. A ukládaly do EEPROM... Zkusit někde pohledat jak vlézt do SM.