Problém s nazelenalým obrazem na CRT monitoru ADI P750

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mirejn

Problém s nazelenalým obrazem na CRT monitoru ADI P750

#1 Příspěvek od Mirejn »

Zdravím,
mám problém s CRT monitorem ADI P750. Po vymazání EEPROM monitor začal vykazovat nazelenalý odstín obrazu. Zkoušel jsem zkontrolovat kabely, nastavení a základní nastavení RGB, ale problém přetrvává.Mám podezření, že se v EEPROMce smazala nějaká důležitá kalibrační data.

Napadlo mě vzít podboný druhý monitor a udělat "dump" z EEPROMky a pak to nahrát do mého monitru, jenže s tím nemám zkušenosti. Vědel by někdo co by mohlo pomoci? Za jakýkoli tip na řešení nebo diagnostiku budu moc rád.

Díky předem za pomoc
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Nastavit v servisnom menu.
Hydrawerk

#3 Příspěvek od Hydrawerk »

CRT monitor byl v mojí domácnosti v letech 2000 až 2007 a už ho nechci nikdy vidět.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Na to sa nikto nepytal.
houmr

#5 Příspěvek od houmr »

Hydrawerk píše:CRT monitor byl v mojí domácnosti v letech 2000 až 2007 a už ho nechci nikdy vidět.
Dnes bych ho už taky nechtěl (kam by sahala p*del širokoúhlé 24 palcové ploché obrazovky si nechci ani představovat).
Ale na dobu, kdy jsem si jedním kolečkem kdykoliv nastavil jas od tmy až do režimu "lampa" a druhým kontrast od šedé plochy do vypalování očí vzpomínám rád...

A když se vrátím k otázce - u těch posledních CRT se místo trimrů korekce GAIN a CUT OFF jednotlivých barev nastavovaly přes SM. A ukládaly do EEPROM... Zkusit někde pohledat jak vlézt do SM.
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

někdy to dokáže i vadný VGA kabel
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“