Blikající LED 20W E27 Tforce Philips
Moderátor: Moderátoři
Blikající LED 20W E27 Tforce Philips
Setkal jste se s tím někdo? Jestli má cenu se s tím matlat. Počítám, že LED čipy budou asi funkční a že něco kleklo v elektronice. Nová Filipeska stojí skoro 3 stovky, pokud by to byla nějaká 4-8W tak se s tím nebudu vůbec zabejvat.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Přičemž platí např. toto a zjednodušeně lze říct, že na každých 10 ℃ vzrůstu teploty se životnost zkracuje na polovinu.
Dále pochopitelně pro výrobce je dlouhá životnost naprosto nežádoucí a na straně spotřebitele (uživatele) to řeší málokdo (čest výjimkám).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Však tam taky před tou LEDkou byla a vydržela minimálně 8-10 let. Neumřela na trubku ale seklo se trafo měniče. Jinou elektroniku na úsporku odpovídající 100W žárovce bohužel nemám a v SD u nás vše hlídaj "pod nabitou zbraní".rnbw píše:Usporka tam vydrzi aj 10 rokov.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Vyšší příkony jsou při dnešním stavu techniky a rozměrech žárovek už moc velké a součástky se uhřejí mnohem dřív.
Nekupuju silnější watáže a zatím mám dobré zkušenosti. Protože jsem byl zpočátku nedůvěřivý k této technologii, pro každou žárovku si dodnes schovávám paragon a krabičku pro případ reklamace. Ještě se mi nestalo, že by některá odešla v záruce. Obvykle tak po 5letech i víc.
V tomto případě byla žárovka 20W inženýry navržena optimálně(pro výrobce a prodejce) - odešla těsně po záruce.