Propojení po LAN napřímo.
Moderátor: Moderátoři
Propojení po LAN napřímo.
Potřeboval dát vyšší ekvitermní křivku, prostě zvýšit teplotu v baráku o 1-2 stupně.
Tak jsem naběhl s noťasem, připojil se přes RJ45 propoj kostku kříženým kabelem napřímo na kabel s RJ45 co čouhal z rozvaděče teplelka, nastavil v noťasu IPv4 o dvě adresy výš než má podle dokumentace tepelko, v prohlížeči zadám IPv4 tepelka a NIC. W7, dole na liště na ikoně drátovýho připojení se točí kolečko, ve vlastnostech "neznámá síť" a červenej křížek. Zkusil jsem ještě nekříženej kabel a zase nic.
Už jsem tohle přímý propojení nedělal léta, co dělám blbě, že to nejde?
Tepelko má
adresu: 192.164.10.55
masku: 255.255.255.0
Na noťasu jsem měl to samý jen adresa byla na konci 57. Zkoušel jsem taky 65 a 70.
Musí se v tomhle případě nastavovat i výchozí brána? Zkoušel jsem 192.164.10.1 na obojím a zase nic.
Kámoš je dědek kterej po baráku nemá rozvod netu a jeho dcera má internet jen LTE v mobilu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
S tím pingem, ani jsem nezkoušel, domníval jsem se, že když se síť vůbec nenajde, že to nemá smysl. O portu v dokumentaci není ani čárka.
Spíš jsem si myslel, že je to v kabelu. Dřív musel být pro tohle přímý připojení kříženej ale dnes prý u moderních adaptérů to není potřeba. Je to tak?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!